22 juni 2021
tisdag, 08 juni 2021 11:30

K-Fastigheter köper byggrätter av BoKlok

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Från vänster syns Alexander Liljenberg och Niclas Bagler från BoKlok samt Erik Selin och Jacob Karlsson från K-Fastigheter.

 


K-Fastigheter köper byggrätter för cirka 260 nya hyresrätter från BoKlok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning. Avtalet är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och BoKlok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.

K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”) och BoKlok har ett sedan tidigare etablerat samarbete med målet att bygga 1.000 nya lägenheter för att fler människor ska kunna skapa sina hem till en rimlig kostnad. Som ett steg i detta samarbete köper K-Fastigheter byggrätter för cirka 260 hyresrätter, varav cirka 120 i kvarteret Kohagen i Vänersborg, cirka 40 i kvarteret Jupiter i Uppsala och cirka 100 i stadsdelen Flacksta i Eskilstuna. Med dessa transaktioner når bolagen hälften av målet, att ha byggt 1.000 nya lägenheter i början av 2023.

– Vi vill etablera oss i bra tillväxtlägen och med denna affär etablerar vi K-Fastigheter i nya orter. BoKlok kommer att bygga totalt 100 lägenheter på totalentreprenad i Vänersborg samt i Uppsala åt oss. Vi bygger resterande 160 lägenheter i våra egna koncepthus och kommer att äga och förvalta samtliga lägenheter efter färdigställandet, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

– Vårt goda samarbete med K-Fastigheter fortsätter och framöver kommer Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna att få ett tillskott på hållbara bostäder med rimlig boendekostnad för de många människorna, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige.

Förvärvet sker genom tre separata fastighetsaffärer och K-Fastigheter tecknar samtidigt två totalentreprenadavtal med BoKlok om totalt omfattar 100 lägenheter. Total investering inkluderat K-Fastigheters interna entreprenad om 160 lägenheter uppgår till 510 Mkr, med ett förväntat framtida marknadsvärde om 630 Mkr.