Skriv ut denna sida
torsdag, 03 juni 2021 10:32

Stort intresse för Nya Veddestaden i Barkarby

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Under våren 2021 har närmare 3.000 personer ställt sig i kö för att få köpa ny bostad i Nya Veddesta. Först ut är Nordrs projektet Pionjären, där 42 bostäder släpps på marknaden 3 juni 2021, med ett pris om från 1.595 000 kr och med planerad inflyttning 2023.

 

 

 

Nu startar nästa etapp i den storskaliga utvecklingen av Barkarbystaden. På södra sidan av E 18 utvecklas en helt ny stadsdel kring det som tidigare var Veddesta Centrum. Intresset är stort, närmare 3.000 personer har redan anmält intresse för att bo i området.

De kommande åren kommer en helt ny stadsdel att växa fram söder om Barkarby Handelsplats och Barkarbystaden. En av de största aktörerna i området är Nordr, som ska utveckla omkring 1.200 nya bostäder i sju olika kvarter. För att visa på omfattningen och ambitionen i att skapa en levande stadsdel, har företaget döpt kvarteren till Veddestaden.

– Det här markerar startskottet för den stora stadsomvandlingen som kommer att ske i Veddesta under kommande år. Vi är glada över förtroendet vi fått från Järfälla kommun att vara med och utveckla en helt ny stadsdel så nära Stockholm. Det är en unik möjlighet att göra något bra tillsammans, säger Leif Danielsson, vd för Nordr Sverige.

Intresset för att flytta till den nya stadsdelen är stort. Trots att rivningen av Veddesta Centrum precis avslutats och området idag mest består av grus och lera, attraherar visionen om en levande stadsdel med modern standard och närhet till allt. Under våren har närmare 3.000 personer ställt sig i kö för att få köpa ny bostad i området. Först ut är projektet Pionjären, där 42 bostäder släpps på marknaden 3 juni, med ett frånpris om 1.595 000 kr och planerad inflyttning 2023.

– Det är fantastiskt roligt att se det stora intresset för projektet och för området. Vi ser fram emot att skapa något helt nytt tillsammans med de pionjärer som väljer att flytta hit och sätta prägel på stadsdelen, säger Ann-Sophie Forsberg, regionchef Stor-Stockholm på Nordr.

Totalt innehåller projektet 167 bostäder med 1-5 rum och kök med stor variation i planlösningar. Alla lägenheter har genomtänkt inredning och egen balkong, uteplats eller veranda. Många lägenheter har genomgående planlösningar med ljusinsläpp åt flera väderstreck. Ett antal av de större lägenheterna kommer även att ha en egen uthyrningsdel. De boende i Pionjären kommer att ha tillgång till ett gemensamt utegym på gården samt en takterrass med utekök och umgängesytor.

Senaste från Redaktionen