25 april 2024
onsdag, 02 juni 2021 11:32

Ebba Pilo Karth lämnar Stena Fastigheter för Forsen

Skrivet av 

 




Rekryteringen av Ebba Pilo Karth innebär att Forsen får en ny CFO.
– Jag kände till Forsen sedan tidigare och våra värderingar stämmer väl överens. De bygger bokstavligen ett bättre samhälle och det är något jag också brinner för. Jag vill jobba nära affären och styrelsen, säger Ebba Pilo Karth, Forsens nya CFO.



Ebba Pilo Karth börjar på Forsen den 23 augusti 2021 och hon kommer ta plats i Forsens ledningsgrupp.

 

Ebba Pilo Karth kommer närmast från Stena Fastigheter Stockholm, där hon haft rollen som ekonomichef sedan 2018.

– Vi ser med tillförsikt fram emot fortsättningen på året och vår tillväxt. Ebbas erfarenheter är helt rätt för vår fortsatta utveckling och jag är glad över att få en så kompetent ny kollega, säger Bengt Johansson, vd för Forsen.

Ebba Pilo Karth har tidigare även varit CFO på telecom-nätbolaget Skanova och hon har jobbat 10 år med olika controllerroller inom energisektorn, bland annat på Vattenfall. Hon är utbildad civilingenjör från Industriell Ekonomi på KTH och hon har även bott sju år i Berlin i Tyskland där hon studerat och arbetat. Under åren har tre tydliga fokus- och kompetensområden växt fram – digitalisering, affärsnära ekonomistyrning och ett sunt ledarskap, vilket kommer väl till pass då hon kommer att ansvara för ekonomi- och IT-avdelningen.