24 april 2024
måndag, 31 maj 2021 10:54

AP Ejendomme säljer till BlackRock Real Assets

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Den sålda fastigheten Kromagrafen består av 87 hyresbostäder på Robert Jacobsens Vej i Köpenhamns Ørestad. Fastigheten, som byggdes 2018, ligger på ett kort avstånd från huvudstadens stadsliv.


AP Pensions dotterbolag, AP Ejendomme, har sålt fastigheten Kromagrafen i Ørestad i Köpenhamn till den internationella kapitalförvaltaren BlackRrock Real Assets.

Kromagrafen består av 87 hyresbostäder på Robert Jacobsens Vej i Köpenhamns Ørestad. Fastigheten, som byggdes 2018, ligger på ett kort avstånd från huvudstadens stadsliv och med Kalvebod Fælled som granne, är naturen inom kort räckhåll.

Försäljningen av Kromagrafen är en del av AP Ejendommes aktiva portföljförvaltning, förklarar AP Ejendommes vd Peter Olsson.

– AP Ejendomme har en aktiv portföljförvaltning där vi slår till när rätt möjlighet uppstår. Detta gäller både när vi köper mark och inte minst även när det gäller försäljning av fastigheter. Försäljningen av Kromagrafen kommer vid rätt tidpunkt för oss och vi är glada över att vi utvecklat den här fastigheten, säger Peter Olsson.

Kromagrafen på Robert Jacobsens Vej har sedan uppförandet ägts av AP Pension.

– Kromagrafen har passat riktigt bra i vår strategi att utveckla moderna och attraktiva hem i städer där bland annat stadsutveckling pågår och det finns en gedigen infrastruktur. Men vi lyssnar också på inköpserbjudanden på våra fastigheter om vi tycker att erbjudandet är rätt och det är affären med Black Rock Real Assets. Det är ett avtal som båda parter kan vara nöjda med, säger Peter Olsson, som inte kan informera om försäljningspriset för Kromagrafen.

De 87 lägenheterna i Kromagrafen, i storlekar mellan 62 och 157 kvm, byggdes på idén att stödja det stora behovet av lägenheter i flera olika storlekar i huvudstadsområdet.

Den nya ägaren av Kromagrafen, BlackRrock Real Assets, är nöjd med förvärvet av fastigheten i Ørestad.

– Vi är mycket glada över att ta över den nybyggda högkvalitativa fastigheten i ett mycket attraktivt område. Förvärvet är i linje med vår tillväxtstrategi för bostadsfastigheter i Norden och är ett bevis på vårt fortsatta engagemang för Norden. Vi tackar AP Pension för ett professionellt samarbete, säger Anton Friling, vice vd på BlackRock Real Assets nordiska fastighetsteam