22 juni 2021
söndag, 30 maj 2021 18:50

Pandox vd Anders Nissen är död

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Anders Nissen var vd för Pandox sedan det grundades år 1995.

 

Pandox vd Anders Nissen avled under pingstdagen den 30 maj 2021 efter en kort tids sjukdom. Anders Nissen har varit vd för Pandox sedan grundandet år 1995 och bolaget har under Anders  Nissens ledarskap utvecklats till ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i Europa.

– Vi har idag tagit emot beskedet om Anders Nissens tragiska bortgång. Det är en stor chock och en obeskrivlig personlig förlust. Jag kan inte med ord beskriva den sorg och saknad vi alla känner. Våra tankar går särskilt till Anders och hans familj. Styrelsen tvingas nu inleda sökandet efter en ny vd. Under denna process fortsätter Liia Nõu som tillförordnad vd och CFO. Anders Nissen lämnar efter sig en stark och beslutsför organisation som styrelsen känner stort förtroende för, säger Christian Ringnes, styrelseordförande för Pandox.

Under fredagen den 21 maj 2021 meddelade Pandox att ”Anders Nissen, vd för Pandox, genomgår för närvarande medicinsk behandling på grund av covid-19. Mot denna bakgrund har Pandox styrelse under fredagen den 21 maj 2021 beslutat att utse bolagets CFO, Liia Nõu, till tillförordnad vd under Nissens rehabilitering.” Se länk:

Anders Nissen var uppväxt i Kristianstad och han lade som ung stor kraft på handboll där han i klubben Näsby var med och vann tre raka junior-SM. Idrottskarriären fortsatte med spel i näst högsta seniorserien i IFK Karlshamn samtidigt som han studerade vid förvaltningslinjen vid Lunds universitet. Han var styrelseordförande i Svenska Handbollsförbundet.

Anders Nissen blev 64 år.