19 april 2024
torsdag, 27 maj 2021 11:23

Peab och Skistar köper loger för 305 Mkr

Skrivet av 

 



 

 

 


SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen är under uppförande.

 

 

Peab och SkiStars hälftenägda bolag Skiab Invest AB har ingått avtal om att förvärva tre lodger med ett fastighetsvärde om 737 Mkr och byggrätter med ett värde om 305 Mkr från SkiStar.

Peab och SkiStar äger och förvaltar idag tre lodger på svenska och norska fjällorter genom olika delägda bolag. Dessa ska nu samlas i det hälftenägda bolaget Skiab Invest AB. Därutöver förvärvar bolaget tre nya lodger belägna i Hemsedal i Norge, Lindvallen i Sälen och Hundfjället i Sälen (under uppförande) samt byggrätter om cirka 60.000 BTA i Sälen, Vemdalen, Åre och Duved.

I samband med transaktionen tecknar SkiStar nya hyresavtal på såväl de nya förvärvade fastigheterna som de tidigare gemensamt ägda fastigheterna. Hyresavtalen, av så kallad triple-net-karaktär, har en löptid på mellan 12-25 år och en genomsnittlig löptid på 17 år. Hyresintäkten uppgår till 93 Mkr.

– Peab har under de senaste åren satsat betydande resurser på projektutveckling, vilket är en strategi vi fortsätter med. I vissa fall bedriver vi projektutvecklingsverksamhet  i partnerskap då vi ser att andra kompetenser kan tillföras. SkiStar är den ledande destinationsutvecklaren i den skandinaviska fjällvärlden och genom att samäga Skiab Invest med SkiStar har vi goda förutsättningar att lyckas med nya projekt i svenska och norska fjällmiljöer, säger Göran Linder, affärsområdeschef projektutveckling i Peab.

Avtalen är villkorade av att en bolagsstämma i SkiStar godkänner försäljningen och tecknandet av hyresavtalen, samt att befintlig finansiering kan bibehållas eller att ny finansiering erhålls senast den 15 september. Förutsatt att de givna villkoren uppfylls, förväntas samtliga transaktioner genomföras under det tredje kvartalet 2021.