18 april 2024
måndag, 24 maj 2021 17:55

Heimstaden köper projekt för 3,1 Mdr i Polen

Skrivet av 

 



 

 

 


Stanislav Kubáček, Senior Managing Director för Heimstadens investeringsteam för centrala och östra Europa samt Tyskland

 




Heimstaden Bostad köper en nybyggnadsportfölj med 2.496 bostäder i Polen för 3,1 Mdr kr. Säljare är det ledande polska bostadsutvecklingsbolaget Budimex.

Portföljens fastigheter ligger i fem av de största städerna i Polen: Warszawa, Krakow, Wroclaw, Poznan och Gdansk, som samtliga är ekonomiska knutpunkter i Polens mest befolkade och välmående områden.

– Denna expansion kommer att stärka vår närvaro och göra oss till en ledande leverantör av hyresbostäder i Polen. Det möjliggör också etablering av en effektiv hanteringsplattform som kommer att ge vänliga hem till våra polska kunder under många år framöver, säger Stanislav Kubáček, Senior Managing Director för Heimstadens investeringsteam för centrala och östra Europa samt Tyskland.

Portföljen består av 13 projekt för att utveckla 2.496 lägenheter (131.806 kvm), 5.202 kvm butikslokaler och tillhörande parkeringsplatser. Beräknade årliga bruttohyresintäkter är 246 Mkr med ett nettoresultat på 179 Mkr.  Samtliga bostäder kommer att hyras ut till marknadshyran.

Transaktionen är uppbyggd som ett framtida finansieringsåtaganden med Budimex som utvecklare. Heimstaden kommer att göra delbetalningar under hela utvecklingsfasen och Heimstaden tar ingen utvecklingsrisk. Byggandet påbörjas 2021 och projekten kommer att slutföras mellan Q1 2023 och Q1 2025.

Budimex är en av de största och mest etablerade bostadsutvecklarna i Polen, med mer än 50 års erfarenhet och med byggrätter för drygt 8.000 lägenheter
.