16 april 2024
fredag, 21 maj 2021 12:30

Castellum hyr ut 2.500 kvm till IVO i Örebro

Skrivet av 

 



 

 

 


Huset, med fastighetsbeteckning Tullen 8, byggdes 1976 för Statistikmyndigheten SCB och är med en total area om cirka 27.000 kvm Örebros största hus. En överenskommelse har träffats med befintlig hyresgäst, Statistiska centralbyrån, om att lämna hela plan 7 i förtid för att påbörja ombyggnationen om 2.500 kvm åt IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

 


Castellum i Örebro har tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal med IVO, Inspektionen för vård och omsorg, om cirka 2.500 kvm kontorslokaler på Klostergatan 23. Idag arbetar cirka 1.200 människor och ett sextiotal företag i fastigheten, som är Örebros största kontorshus, och i april 2022 flyttar IVO med sina 120 medarbetare in i huset.  

Ombyggnation av lokalen kommer att påbörjas efter sommaren och Castellum gör stora investeringar för att anpassa lokalerna till moderna, flexibla, verksamhetsanpassade och öppna aktivitetsbaserade kontor.

– Intresset för Tullen 8 på Klostergatan är mycket stort och vi är självklart mycket glada och stolta att vi fått fortsatt förtroende av IVO. Vi ser fram emot att få skapa nya ändamålsenliga lokaler att längta till för IVO:s medarbetare, säger Nicklas Westberg, affärsområdesansvarig på Castellum i Örebro.

– Vi ser fram emot att få flytta in i de nya lokalerna, som kommer ge oss goda förutsättningar att bedriva vår verksamhet, säger avdelningschef Peder Carlsson på IVO.