19 april 2024
fredag, 21 maj 2021 09:32

Heba provar en ny effektiv metod för ROT

Skrivet av 

 



 

 

 


Spöksonaten 1, på Gösta Ekmans väg 31-33 i Hägersten, omfattar 4.356 kvm. Fastigheten uppfördes år 1969.

 

 

 

 


Heba Fastighets AB har ett omfattande ROT-program med ambition att snabbt arbeta sig igenom fastighetsbeståndet. Genom att teckna avtal med Allmänna Bostad för renovering av fastigheten Spöksonaten 1 i Axelsberg prövar bolaget en ny effektiv metod för ROT.

– Med avtalet skapar vi möjlighet att öka tempot ytterligare genom att vi prövar en ny metod, där renovering sker per trapphus och stam. På så vis behöver vi inte evakuera hyresgästerna under så lång tid, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba Fastighets AB.

– Vi är väldigt glada över att få arbeta med Heba och kommer genomföra renoveringen trapphusvis med vår rationella process och korta genomförandetid vilket är skonsammare för hyresgäster samt genererar hyresintäkter i fastigheten under renovering, säger Fredrik Brunnberg, vd för Allmänna Bostad.

Syftet med Hebas ROT-program är att hela fastighetsbeståndet ska bestå av moderna och väl underhållna fastigheter med lägenheter som kan möta behoven flera decennier framåt.

Renoveringen av Spöksonaten 1 omfattar byte av stammar och fönster, renovering av tvättstugor samt i lägenheterna nya kök, badrum och ytskikt.