20 april 2024
fredag, 21 maj 2021 09:21

Pangea rekryterar Terje A. Pettersen och John Stene

Skrivet av 

 



Rekryteringarna av Terje A. Pettersen och John Stene innebär att Pangea Property Partners utökar sin verksamhet och etablerar Pangea Debt Advisory. Terje A. Pettersen kommer från SEB och John Stene  från Swedbank Capital Markets.







Bård Bjølgerud, vd och partner på Pangea Property Partners.

 

 

– Våra kunder i både Norden och internationellt har över tid begärt skuldrådgivning från Pangea, särskilt i samband med transaktioner. Denna expansion är en del av vår strategi att bli en ännu mer komplett leverantör av transaktions- och finansieringsrådgivning i Norden. Det är naturligt för oss att börja med ett team i Norge som förmodligen kommer att utökas med ett liknande team i Stockholm på lång sikt, säger Bård Bjølgerud, vd och partner på Pangea Property Partners.


Terje A. Pettersen kommer positionen som Head of Corporate Loan Origination & Co-Head of Debt Capital Markets på SEB, där han har varit de senaste 10 åren. Han blir verkställande direktör och partner på Pangea Debt Advisory. Pettersen har bred erfarenhet av företagsledning och han har bland annat varit en del av ledningsgruppen för SEB Norge och för Investment Banking-enheten. Han har tidigare varit chef för Debt Capital & Partner på ABG Sundal Collier i fyra år och arbetat 12 år på DNB och han har haft flera chefsbefattningar för kommersiella fastighetsbolag.

John Stene kommer från positionen som Vice President, Corporate & Institutional Advisory på Swedbank, där han har arbetat i mer än 11 ​​år. Han blir direktör och partner på Pangea Debt Advisory. Under de senaste tio åren har han arbetat inom Investment Banking och Debt Capital Markets. Han har också arbetat ett år vid Swedbanks huvudkontor i Stockholm, där han bidragit till att bygga om Swedbanks DCM High Yield-startteam, med ett särskilt fokus på fastighetstransaktioner.

– Den nordiska kommersiella fastighetsmarknaden har en transaktionsvolym på mer än 400 miljarder norska kronor per år, och en betydande del av detta finansieras med skuldkapital. Finansieringsmarknaden för fastighets- och skuldrådgivning är också ett markant växande segment både i Norden och internationellt. Pangaea har därför rekryterat två av de absolut bästa på detta område i Norge, säger Bjølgerud.

– Både Terje och John har starka rekord och en kompetens och profil som gör dem till en mycket bra passform för Pangaea. Dessutom har båda lång erfarenhet från svenska banker och den svenska marknaden, vilket gör dem särskilt intressanta för Pangeas nordiska strategi, tillägger han.

Pangea Debt Advisory blir en helt oberoende skuldrådgivare utan egen utlåningsbalans, förutom att vara helt produktneutral. Huvudmålgruppen är både nya och befintliga kunder inom fastighetssektorn men också nya kunder inom andra sektorer.

– Inom kommersiella fastigheter är Pangea ett av de starkaste varumärkena i Norden. Jag är stolt över den resa jag har fått delta med SEB under de senaste tio åren, och även om det är sorgligt att lämna bra kollegor, ser jag väldigt mycket fram emot att bli en del av Pangea. Pangea kommer att vara en helt oberoende skuldrådgivare, som kommer att skilja oss från flera av våra konkurrenter som erbjuder liknande tjänster, säger Terje A. Pettersen, vd och partner på Pangea Debt Advisory.

– Pangea har levererat starka resultat år efter år, så det blir väldigt spännande att vara en del av detta. Jag har haft det stora nöjet att arbeta på Swedbank i över ett decennium, men jag kunde inte förlora denna möjlighet, säger John Stene, direktör och partner på Pangea Debt Advisory.