20 april 2024
torsdag, 20 maj 2021 11:21

Mindler hyr av Humlegården på Blasieholmen

Skrivet av 

 



 

 

 


Fastigheten Blasieholmen 55 på Hovslagargatan 3 och Blasieholmsgatan 1-3, uppfördes 1898–1901 samt 1908–1910. Fastigheten, om 8.600 kvm, som Humlegården köpte 2005, fick en omfattande ombyggnation 2005-2007. Fotograf: Åke Eson Lindman

 

 

 

 

 

 

När Mindler sökte nya lokaler för att möta den snabba expansionen föll valet på Humlegårdens fastighet på Hovslagargatan 3. Här etablerar Sveriges största digitala psykologmottagning sitt nya huvudkontor, i lokaler som omfattar drygt 1.000 kvm.

För att skapa ett attraktivt kontor krävs moderna, väl anpassade lokaler som stödjer bolagets arbetssätt. Lika viktigt är också sammanhanget och platsen i sin helhet. På Blasieholmen i Stockholm kombineras innerstadens dynamik och en vacker stadsmiljö med närheten till vattnet och några av Stockholms mest ikoniska platser. Humlegården äger flera byggnader i kvarteren, som erbjuder högkvalitativa och moderna kontorslokaler med karaktär.

Intresset för Blasieholmen är stort, och bland de nytillkomna kunderna återfinns Mindler, Sveriges största digitala psykologmottagning, med över 200 anslutna psykologer. Bolaget grundades 2018 av Rickard Lagerqvist, grundare av blodanalysbolaget Werlabs, tillsammans med Rickard Färdig och Johannes Hatem. Det nya huvudkontoret omfattar över 1.000 kvm på Hovslagargatan 3 och inflyttningen ägde rum i april 2021.

− Vi är mycket glada över att få flytta in i härliga lokaler, både nära naturen och stadspulsen. Mindlers huvudkontor växer i takt med tillväxten i Sverige och internationellt, och vi behöver plats för att fortsätta vårt viktiga arbete med många nya medarbetare. Humlegården har varit en trygg partner genom hela processen, säger Magnus Pettersson, COO & Head of International Expansion på Mindler.

− På Humlegården arbetar vi för att skapa miljöer där medarbetare trivs och där verksamheter kan utvecklas. Våra fastigheter på Blasieholmen är bra exempel på just detta, där läget, sammanhanget och servicen uppskattas, vilket resulterat i ett stort intresse och många långsiktiga samarbeten. Vi är mycket stolta över att Mindler valt att etablera sitt nya kontor här och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.