19 april 2024
onsdag, 19 maj 2021 10:37

Ericsson Globe byter namn till Avicii Arena

Skrivet av 

 



 

 

 


Ericsson Globe blir Avicii Arena, uppkallad Tim Bergling, artisten Avicii. Globen, 85 meter hög med en lokalyta om 2.325 km, ägs av Stockholms stads SGA Fastigheter. Globen uppfördes av Hovetbyggarna Byggpaul, NCC och Siab och invigdes 1989 som världens största sfäriska byggnad. Arkitekter var Svante Berg och Lars Vretblad från Berg Arkitektkontor.

 

 

 






En av Sveriges mest kända ikoniska byggnader och tillika Stockholms viktiga evenemangsarena, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena.

– Samarbetet mellan Tim Bergling Foundation och Stockholm Live är en viktig pusselbit i Stockholms DNA som öppen, fri och kreativ destination. Avicii Arena kommer att locka många besökare till Stockholm för upplevelser och kunskap som gör verklig skillnad för människor.  Tim Bergling, artisten Avicii, representerar musik, kreativitet och en unik drivkraft. Detta är viktiga delar i Stockholms DNA på alla plan – för Stockholmarna, stadens kreatörer, entreprenörer och besökare, säger Caroline Strand, vd för Visit Stockholm.

Arenan blir en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Initiativet ska ge unga verktyg och kunskap för att må bättre, samtidigt som vuxna ska bli mer medvetna om den utbredda problematiken med psykisk ohälsa bland unga. Målsättningen är att genomföra insatser i hela landet, men även aktiviteter inne på arenan – där det bland annat planeras för ett större publikt evenemang i Avicii Arena på Tim Bergling Foundations årliga dag den 5 december.

Till lanseringen av Avicii Arena har Kungliga Filharmonikerna spelat in en helt ny tolkning av Avicii-låten ”For a better day” som sjungs av 14-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad.

I samband med lanseringen går kampanjer ut via Youtube Europa och USA och genom Aviciis kanal i USA med 45 miljoner följare.