22 juni 2021
onsdag, 12 maj 2021 11:08

Tillslag mot Oscar Properties kontor

Skrivet av 

  

 

 


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

 

 

 Under tisdagen den 11 maj 2021 genomfördes en razzia mot Oscar Properties kontor på Linnégatan 2 i Stockholm. Brottsmisstanken gäller insiderbrott. Under tisdagen sjönk kursen i aktien med cirka 15 procent, men aktien återhämtades vid börsen stängning under tisdagen.

Ekobrottsmyndighetens presstjänst uppger för DI att ”EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess”.

År 2017 misstänktes Jakob Grinbaum, vid tidpunkten styrelseordförande i Oscar Properties för grovt insiderbrott. Den förundersökningen lades sedermera ner.

I en kommentar till uppgifterna om tilslaget skriver Oscar Properties: ”Med anledning av dagens medieuppgifter vill Oscar Properties göra följande klargörande. Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott. Bolaget samarbetar till fullo med EBM i detta ärende och i övrigt har bolaget inga kommentarer.”