24 april 2024
tisdag, 11 maj 2021 18:20

Amastens Riki Bygg uppför 208 bostäder i Karlstad

Skrivet av 

 



 

 

 


Amasten, som äger Riki Bygg, har som mål att bygga 1.000 lägenheter som Riki-hus, som uppförs med importerade lägenhetsmoduler från Kina. Bilden visar ett färdigt Riki-hus i Umeå.

 

 

 

 


Riki Bygg har tecknat avtal om att uppföra 208 Riki-lägenheter i Karlstad. Kund är Ride Entreprenad AB.

– Nu levererar vi Riki-huset till vår första externa part. Vi ser det som en kvalitetsstämpel på våra tidigare projekt där vi hållit oss inom ramarna, både kalkyl- och tidsmässigt, vilket är en styrka produkten har. Jag ser fram emot ett kul projekt och ett bra samarbete, säger Nicklas Palm, vd för Riki Bygg AB.

Amasten meddelar även att bolaget har köpt de utestående 50 procent av aktierna JV-projektet Älvsjö Quarters. Projektet har sedan Q2 2020 drivits inom ramen för ett JV-samarbete med New Real Estate Sweden AB.

Köpeskillingen 33 Mkr  motsvarar investerat belopp i projektbolaget och bedöms inte ge någon omedelbar resultateffekt.

– Jag är nöjd över att Amasten nu har full kontroll över projektet, som har ett fantastiskt läge intill såväl Älvsjömässan som Älvsjö station, säger Mikael Rånes, vd för Amasten Fastighets AB.

Projektet Älvsjö Quarters är idag uthyrt till skol- och förskoleverksamhet och Amasten planerar att på sikt utveckla fastigheten för att skapa nya hyresbostäder i direkt anslutning till Älvsjö station.