23 april 2024
tisdag, 11 maj 2021 10:34

Trophi återkallar budet på Tre Kronor

Skrivet av 

 



 

 

 


Jan Björk, vd för Trophi Fastighets AB återkallar budet på Tre Kronor efter att dess styrelse rekommenderat bolagets aktieägare att acceptera Svenska Handelsfastigheters erbjudande och att styrelsen inte vill rekommendera Trophis erbjudande.

 

 

 

 

Den 4 maj 2021 offentliggjorde Trophi Fastighets AB ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga aktier i Tre Kronor Property Investment AB. se länk. Den 6 maj 2021 offentliggjorde LSTH Svenska Handelsfastigheter AB ett högre konkurrerande offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Tre Kronor och att bolaget förvärvat mer än 10 procent av aktierna i Tre Kronor. Se länk. Tre Kronor offentliggjorde samma dag att dess styrelse rekommenderar bolagets aktieägare att acceptera Svenska Handelsfastigheters erbjudande, se länk,  och att styrelsen inte längre rekommenderar Trophis erbjudande. Med anledning av detta har Trophi beslutat att återkalla sitt erbjudande.

Fullföljandet av Trophis erbjudande var bland annat villkorat av att erbjudandet accepterades i sådan utsträckning att Trophi blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i Tre Kronor. Eftersom den konkurrerande budgivaren Svenska Handelsfastigheter har förvärvat mer än 10 procent av aktierna i Tre Kronor står det klart att detta villkor inte kommer att kunna uppfyllas.

Fullföljandet av Trophis erbjudande var även villkorat av att inte någon annan offentliggör ett erbjudande att förvärva aktierna i Tre Kronor på villkor som för aktieägarna i Tre Kronor är förmånligare än de villkor som gäller enligt Trophis erbjudande. Eftersom den konkurrerande budgivaren Svenska Handelsfastigheter erbjuder ett högre kontantvederlag än Trophi är inte villkoret uppfyllt. Den bristande uppfyllelsen av villkoret är av väsentlig betydelse för Trophis förvärv av Tre Kronor.

Med anledning av det ovanstående har Trophi beslutat att återkalla sitt offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i Tre Kronor.