18 april 2024
fredag, 07 maj 2021 13:45

John Mattson köper 456 bostäder i Sollentuna

Skrivet av 

 



 

 

 


Hyreslägenheter vid Sollentuna Centrum i Tureberg byggda på 1970-talet. Foto: Husfoto

 

 

Hyreslägenheter och lokaler i Häggviks Centrum byggda på 1950-talet. Foto: Husfoto

 

 


Hyreslägenheter på Skälbyvägen i Häggvik byggda på 1940-talet. Foto: Husfoto

 

 

 

 

 

 

 

John Mattson har avtalat med Sollentuna Stadshus AB om förvärv av 456 lägenheter samt kommersiella lokaler i Häggvik och Tureberg i Sollentuna kommun. John Mattson finns i Sollentuna sedan tidigare och förvärvet passar väl in i bolagets tillväxtstrategi och förvaltningsmodell. Förvärvet sker genom en bolagsaffär och ett förvärvspris om 867 Mkr efter avdrag för uppskjuten skatt om 35 miljoner kronor. Säljare är Sollentuna Stadshus AB. Tillträde av fastigheterna sker i oktober 2021.

Förvärvet omfattar totalt cirka 38.000 kvm uthyrbar area fördelade på 8 fastigheter huvudsakligen bestående av hyresbostäder. Fastigheterna är belägna vid Häggviks pendeltågsstation samt i Tureberg, vid Sollentuna Centrum. Byggnaderna i Häggvik är uppförda på 1940- och 50-talen och byggnaderna i Tureberg är uppförda på 1970-talet.

En del av John Mattsons tillväxtstrategi är att förvärva befintliga fastighetsbestånd i kommuner inom Stockholmsregionen, i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer. Sollentuna kommun har en positiv befolkningsutveckling och hög efterfrågan på bostäder.

John Mattson har sedan tidigare cirka 2.800 lägenheter samt kommersiella lokaler på Lidingö, i Sollentuna, Stockholm och Nacka. Fastigheterna i Sollentuna förvärvades i december 2019.

– Förvärvet rimmar väl med John Mattsons tillväxtstrategi och förvaltningsmodell. Vi ser fram emot att förvalta och utveckla området på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och i enlighet med vår vision att skapa goda livsmiljöer över generationer. Vi ser också fram emot fortsatt nära samarbete med Sollentuna kommun och det lokala näringslivet och vi kommer ta en aktiv roll i arbetet med att förverkliga ”Vision Malmvägen”, säger Siv Malmgren, vd John Mattson.

– Vi välkomnar att John Mattson vill fördjupa sitt engagemang i Sollentuna. Tillsammans ska vi förstärka tryggheten och trivseln i Tureberg och Häggvik, säger Henrik Thunes (M), ordförande i Sollentuna Stadshus AB.

Fakta om förvärvet
Antal fastigheter: 8. Antal lägenheter: 456. Uthyrbar area: 38.000 kvm varav cirka 29.000 kvm bostäder och cirka 9.000 kvm lokaler. Ekonomisk uthyrningsgrad: 98 procent. Hyresintäkter vid fullt uthyrt (2021): cirka 47 Mkr. Förvärvspris: 867 Mkr efter avdrag för uppskjuten skatt om 35 Mkr. Datum för tillträde: 1 oktober 2021.

John Mattson är en privat bostadsfastighetsägare med 2 800 hyreslägenheter och med verksamhet i fyra kommuner i Stockholmregionen; Lidingö, Sollentuna, Stockholm och Nacka. Fastighetsvärdet uppgick den 31 mars 2021 till 8,2 Mdkr. John Mattson är noterat som JOMA på Nasdaq Stockholm Mid Cap-listan.