22 juni 2021
fredag, 07 maj 2021 11:40

Peab bygger 183 hyresrätter i Västerås åt Mimer

Skrivet av 

  

 

 


Peab bygger i Västerås åt Mimer 183 lägenheter fördelade över sex huskroppar. Storleken på lägenheterna varierar från ett rum och kök på 27 kvm till fyra rum och kök på 92 kvm. Illustration: TOL Arkitekter

 

 

 

 

 Peab har fått i uppdrag att bygga 183 hyreslägenheter på Öster Mälarstrand i Västerås. Beställare är Bostads AB Mimer och kontraktssumman uppgår till 310 Mkr.

Projektet innefattar byggnation av 183 lägenheter fördelade över sex huskroppar. Storleken på lägenheterna varierar från ett rum och kök på 27 kvm till fyra rum och kök på 92 kvm. Husen kommer att ha källare med förråd, cykelhus, gemensamhetslokaler och installationsutrymmen samt vindar med fläktrum och lägenhetsförråd.

I uppdraget ingår även att uppföra ett parkeringsgarage i två plan med 385 parkeringsplatser. Ovanför garaget planeras en innergård och ett cykelhus. Byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och projektet kommer att ha stort fokus på hållbarhet och miljö.

– De här nya bostäderna och parkeringsplatserna är ett fint exempel på hur vi på Peab arbetar för att förbättra vardagen där människor lever sina liv. Att projektet dessutom har högt miljöfokus är helt i linje med våra mål, säger Nils Staffansson, regionchef för Peab.

Projektet är en totalentreprenad. Byggstart sker i augusti 2021 och projektet beräknas vara färdigt i december 2024.
Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.