5 augusti 2021
torsdag, 06 maj 2021 13:26

Heimstaden Bostad köper i Linköping för 2,5 Mdr kr

Skrivet av 

  

 

 


Från vänster: Patrik Hall, vd för Heimstaden och Fredrik Årman, transaktionschef, Heimstaden Sverige.

 

 

 

 

 


Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, förvärvar 1.118 hyresrätter i Linköping från det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden till ett värde av 2,5 Mdr kr och stärker därmed sin närvaro i regionen. Förvärvet tillträds i juli 2021 och finansieras genom lån och eget kapital.

Linköping är Sveriges femte största stad, känd för sitt universitet och växande industri. Kommunen delar Heimstadens ambitioner för hållbar utveckling och siktar på att vara koldioxidneutral år 2025. Detta kombinerat med framtida befolkningstillväxt gör Linköping till en attraktiv region för hållbara bostadsinvesteringar.

– Vi är nöjda med att öka närvaron på den svenska marknaden. Portföljen vi förvärvat är välskött och vi ser fram emot att integrera den med våra 1.500 befintliga bostäder i Linköping, säger Fredrik Årman, transaktionschef, Heimstaden Sverige. 

Portföljen består av 21 fastigheter, som omfattar 118 hyresrätter (75.000 kvm) och 38 kommersiella enheter (2.500 kvm), inklusive ålderdomshem och studentbostäder.


Årlig bruttohyresintäkt uppgår till 101 Mkr (94 Mkr från bostäder) med ett uppskattat årligt driftnetto om 66 Mkr baserat på nuvarande uthyrningsgrad om 99,6 procent. 

– Vi ser fram emot att möta Stångåstadens förväntningar på fortsatt hög kundnöjdhet och vara en positiv bidragsgivare till kommunens hållbara utveckling. Genom omtänksamma boenden säkerställer vi välmående lokalsamhälle och stadsdelar för flera år framåt, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.  

Fredrik Törnqvist
, vd för Stångåstaden, kommenterar affären:  
– Försäljningen gör det möjligt för oss att hålla en hög takt i bostadsbyggandet och minska bostadsbristen i Linköping. Heimstaden är ett långsiktigt och kundcentrerat bolag, och vi är övertygade om att hyresgästerna fortsättningsvis kommer att ha en ansvarsfull och omtänksam hyresvärd.