22 juni 2021
onsdag, 05 maj 2021 13:09

Prefabbolaget hyr 5.236 kvm av Kungsleden

Skrivet av  

 

 


Kungsleden hyr ut 5.236 kvm till Prefabbolaget i fastigheten Kontaktledningen på Stenby i Västerås.

 

 

 

 

 


Kungsleden hyr ut 5.236 kvm till Prefabbolaget i fastigheten Kontaktledningen på Stenby i Västerås. Prefabbolaget sitter idag i Kungsledens lokaler på Finnslätten men har behov av att fördubbla ytan för att möta efterfrågan, och fortsätter nu att växa i Kungsledens bestånd. Kontraktet löper under 10 år.

– Vi värdesätter långsiktiga relationer till våra hyresgäster och ser positivt på att kunna hjälpa Prefabbolaget att växa i vårt bestånd. Kontaktledningen är specialanpassad efter den tidigare hyresgästen och istället för att riva lokalen kan vi nu anpassa den på ett hållbart sätt, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen för Kungsleden.

Stenby ligger i anslutning till Finnslätten som till största del ägs av Kungsleden. På Finnslätten sitter idag bl.a. ABB, Northvolt och Westinghouse tillsammans med många andra högteknologiska företag. Området genomgår en utveckling för att kunna möta morgondagens behov och fortsätta att locka världsledande företag och medarbetare.

– Våra produkter är eftertraktade men vi befinner oss på en plats där vi inte har den ytan som krävs för att möta våra kunders behov. Eftersom vi trivs bra i området och vill ta del av utvecklingen på Finnslätten är lokalen på Stenby en bra lösning för oss, säger Joachim Holmgren, vd för Prefabbolaget.

Kungsleden har ansökt om bygglov för den kommande anpassningen och Kungsleden står redo att starta arbetet så snart kommunen har godkänt bygglovet.