22 juni 2021
onsdag, 05 maj 2021 12:31

Wihlborgs hyr ut till innovationscenter på Ideon

Skrivet av  

 

 


Node Wihlborgs Vattentornet 2 på Ideon i Lund. Fotograf: Alexander Olivera

 

 

 

 

 


Regin, ett svenskt bolag som utvecklar smarta och automatiserade lösningar för att spara energi i fastigheter, flyttar sin forsknings- och utvecklingsverksamhet från Landskrona till Lund. Bolaget har tecknat avtal med Wihlborgs om 820 m² i Ideon Science Park.


Regin flyttar in i kontorshuset Node (Nya Vattentornet 2) i östra delen av Ideon. Här blir företaget närmsta granne med bolag som Sigma Connectivity, Schneider Electric och Storytel. I intilliggande byggnader finns dessutom Ericsson, Sony och Cellavision.

– FoU har alltid varit kärnan i Regins strategi. Regin genomför nu stora investeringar för framtida tillväxt och flytten till Lund och Ideon är en viktig milstolpe, säger Fredrik Wiking, vd och koncernchef för AB Regin.

– Regin är ett teknikdrivet bolag som passar bra in på Ideon. Jag är övertygad om att de kommer att ha stor nytta av närheten till kompetens och andra teknikbolag, vilket ger möjlighet till både erfarenhetsutbyte och nya affärer, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Koncernen Regin har verksamhet i Europa och Asien. I Sverige är Regin representerade på fem orter och företaget flyttar in i de nya lokalerna i Lund i början av juni 2021.


Ideon grundades för drygt 35 år sedan precis intill Lunds universitet och var då den första forskningsparken i sitt slag i Sverige och i norra Europa. Idag finns här över 400 företag med 10.000 anställda och en bredd av kompetenser inom connectivity, ICT, life science, cleantech, energi, hälsoteknik och smarta material. Wihlborgs är den största fastighetsägaren på Ideon med 180.000 kvm lokaler för kontor, labb och utveckling.