21 juni 2021
onsdag, 05 maj 2021 11:21

Logicenters köper toppmodern anläggning i Oslo

Skrivet av  

 

 


Logicenters beräknas få tillträde till sitt senaste förvärv under Q1 2022, vilket även är då ODA flyttar in. Fastigheten ligger på adressen Drammensveien 189 i Lier kommun och är en toppmodern anläggning på cirka 18.500 kvm fördelat på två våningar.

 

 

 

 

 


Logicenters fortsätter att storsatsa i Osloregionen. Nu förvärvar logistikfastighetsaktören en av Nordens modernaste logistikanläggningar om cirka 18.500 kvm och hyresgäst är ODA, tidigare Kolonial.no, Norges ledande aktör inom livsmedelsservice online.

Logicenters beräknas få tillträde under Q1 2022, vilket även är då ODA flyttar in. Fastigheten ligger på adressen Drammensveien 189 i Lier kommun och är en toppmodern anläggning på cirka 18.500 kvm fördelat på två våningar.

– Logicenters är väldigt glada över att förvärva en hållbar och modern fastighet för last miledistribution
och som dessutom hyrs ut till ett av Nordens snabbast växande företag. ODA har ett tydligt fokus på teknik och hållbarhet, två aspekter som går i linje med vår ambition om att kunna erbjuda morgondagens logistikanläggningar till våra hyresgäster. Dessutom värdesätter de effektiva logistiklösningar från producent till slutkund, något vi är säkra på att kunna erbjuda med vår nya och framtidssäkrade anläggning. Vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete tillsammans, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Den nya anläggningen har dessutom en tydlig hållbarhetsprofil och inkluderar en solcellsanläggning som beräknas årligen generera cirka 1,1 GWh förnybar el. Fastigheten är även belägen på en geografiskt strategisk plats i regionen, vilket är något som Logicenters värdesätter högt när man förvärvar eller utvecklar fastigheter.

– Osloregionen är en viktig plats för oss med tanke på områdets fina läge och höga befolkningstäthet samt tillväxt. Den nya anläggningen ligger utmed E18, tre mil utanför Oslos stadskärna. Eftersom ODA har stort fokus på effektiv last mile-distribution är det geografiska läget för distributionscentret optimalt för snabba och effektiva leveranser till slutkonsumenten, säger Ruben Krantz Kringstad, Commercial Manager på Logicenters.

Anläggningen är ODA:s andra distributionscenter i östra Norge och är utformad för en hög omsättning av varor och för att tillgodose kraven på effektiv leverans till kunder i regionen.

– Det faktum att vi nu etablerar ytterligare ett lager i Osloregionen känns väldigt inspirerande. Vi är glada över att Logicenters, som fokuserar på utveckling och långsiktigt ägande av logistikfastigheter, blir den nya ägaren av vår anläggning när Eneo Eiendoms är klara med utvecklingen. Vi ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger Karl Alveng Munthe- Kaas, grundare och CEO på ODA.

Fastigheten förvärvas från ett flertal aktieägare och affären har letts av Eneo Eiendom som projektleder utvecklingen samt försäljningen av anläggningen.

– Det har varit en väldigt spännande process och ODA är en ambitiös aktör som ställt höga krav på hur fastigheten ska vara utformad samt anpassad för att optimera deras verksamhet. Vi tror att Logicenters är en perfekt samarbetspartner för ODA och vi ser fram emot att få överlämna fastigheten i mars 2022, säger Morten Hotvedt, CEO på Eneo Eiendom.