22 juni 2021
onsdag, 05 maj 2021 10:33

Tillväxtverket flyttar till Galären i Luleå

Skrivet av  

 

 


När Tillväxtverket flyttar in i januari 2022 blir de grannar med Coop Varvet, Skanska och Galärens egna kontor på Västra Varvsgatan 18 i Luleå.

 

 

 

 

 


Tillväxtverket Luleå (Övre Norrland) och Galären har tecknat ett 5,5 år långt hyresavtal för kontorslokaler i kvarteret Hägern på Varvet i Luleå. Uthyrningen avser ytor om 521 kvm i kontorshuset på Västra Varvsgatan 18. När Tillväxtverket flyttar in i januari 2022 blir de grannar med Coop Varvet, Skanska och Galärens egna kontor.

– Vi är stolta över att vi får förtroendet av Tillväxtverket, en statlig myndighet med höga krav på sina lokaler, att tillgodose deras behov av nya kontorsytor, säger Jimmy Westerlund, försäljningschef på Galären. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete framöver.

Lokalen som är i två plan ska nu ställas i ordning för Tillväxtverket där de är med och skapar en attraktiv kontorsmiljö för verksamheten. I kontoret på Västra Varvsgatan kommer cirka 25 personer att arbeta.

– Vi valde de här kontorsytorna hos Galären på grund av den helhetslösning och den flexibilitet de kunde leverera, med allt ifrån moderna kontorsytor som uppfyller vårt behov till tillgången på förråd, konferensytor och parkeringar. Dessutom uppskattar vi Galärens hållbarhetsarbete, säger Ulf Eriksson, lokalsamordnare på Tillväxtverket.

Tillväxtverket är en nationell myndighet med regional närvaro på nio orter som arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. I programområdet Övre Norrland ingår Västerbottens och Norrbottens län. Programmet ska bidra till investeringar i regional tillväxt och sysselsättning i Övre Norrland och utgår från regionens strategier och prioriteringar för hur regionen ska utvecklas.

Galären är en familjeägd företagsgrupp inom fastighetsutveckling med kontor i Luleå och Stockholm. Galären i Luleå har cirka 30 anställda, förvaltar cirka 100.000 kvm lokaler och äger drygt 600 bostäder. Inriktningen är en ansvarsfull fastighetsutveckling utifrån affärsidén: Att med fokus på hållbarhet och tillväxt långsiktigt äga och förädla fastigheter.