Skriv ut denna sida
tisdag, 04 maj 2021 14:23

HMB bygger åt Wallenstam i Uppsala

Skrivet av  

 

 


Kvarteret Kompositörens varierade vid torget i ett av Rosendals mest centrala lägen. Visionsbild: Kjellander Sjöberg.

 

 

 

 

 

 

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction ska bygga 186 nya bostäder för Wallenstam i Rosendal i Uppsala. Kontraktssumman är omkring 200 Mkr, exkl moms.

Kvarteret Kompositören består av två fastigheter med 186 hyresrätter och kommersiella lokaler för bland annat restaurang och café. Kvarteret är en del av Rosendal, ett nytt och naturskönt bostadsområde med cykelavstånd till Uppsala centrum.

Bostadshusen får ett varierat utseende med olika höjder, material och kulörer. Fasaderna kläs i trä, bland annat cederträspån, som ger ett varmt intryck.

Kv. Kompositören är HMB Constructions tredje projekt för Wallenstam i Rosendal. För närvarande färdigställs Flanören med 161 hyreslägenheter samt lokaler.

– Nära samverkan i tidiga skeden och hantverksmässigt byggande med låg prefabgrad gör det möjligt för oss att bygga bostäder med hög kvalitet, något som är viktigt för vår beställare, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Projekt Kompositören genomförs som en totalentreprenad med planerad byggstart efter sommaren och beräknad inflyttning senhösten 2023.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsatte år 2020 cirk 1,4 Mdr kr  med 330 anställda.

Kvarteret Kompositörens varierade vid torget i ett av Rosendals mest centrala lägen. Visionsbild: Kjellander Sjöberg.

Senaste från Redaktionen