Skriv ut denna sida
fredag, 30 april 2021 15:20

Gröna Skolfastigheter köper skola i Tranås

Skrivet av  

 

 


Skolfastigheten Skytteln 19 i Tranås vid Svartån i Jönköpings län omfattar 8.600 kvm.

 


Gröna Skolfastigheter är ett samhällsbyggarföretag med en inriktning på skolfastigheter. Bolaget har genom en bolagsaffär förvärvat fastigheten Skytteln 19 i Tranås i Jönköpings län. Säljare är  Erik Hemberg Fastighets AB.

Fastigheten är upplåten med äganderätt och har en tomtareal om 18.678 kvm samt en uthyrbar area om cirka. 8.600 kvm. Tranås kommun (utbildning och kontor), TUC (yrkeshögskola), Sommenbygdens Folkhögskola (folkhögskola) hyr huvuddelen av ytorna på längre avtal.

Förvärvet av Skytteln 19 stärker vår förvaltningsaffär och är helt i linje med våra kommunicerade mål. Vi kommer även tillsammans med säljaren fortsatt arbeta med att realisera en möjlig byggrätt på fastigheten här i stadskärnan invid Svartån, säger Martin Malhotra, vd för Gröna Skolfastigheter.

– Vi har under de senaste åren genomfört större ombyggnationer åt de expanderande hyresgästerna och är nöjda med att nu lämna över en fin förvaltningsfastighet till en långsiktig ägare. Samtidigt är vi fortsatt engagerade både genom arbete med en möjlig byggrätt på fastigheten, säger Per Alexanderson, vd och koncernchef på Erik Hemberg Fastighets AB.

– Vi är trygga i att både lämna över fastigheten till en långsiktig fastighetsägare och ser fram emot att ha fortsatt samarbete med Gröna Skolfastigheter framöver, säger Erik Hemberg, ägare till EHF Holding AB.

Rådgivare till Gröna Skolfastigheter i samband med förvärvet inkluderar Advokatfirman Glimstedt Stockholm KB inom legala frågor, Jansa Consulting AB inom teknik- och miljöfrågor och CauseyWestling inom skatt- och momsfrågor. Säljarens rådgivare har varit Colliers International.

Gröna Skolfastigheter är ett samhällsbyggarföretag baserat i Stockholm och Göteborg med en uttalad vision att utveckla och förvalta hållbara skolbyggnader som över tid bidrar till en bättre välfärd och ett hållbart samhälle.

Gröna Skolfastigheters medgrundare och samarbetspartners inkluderar både Söderberg Förvaltning AB och Boet Bostad-koncernen. Söderberg Förvaltning är ett familjeföretag i tredje generationen, grundat 1946, med fokus på fastigheter i Göteborg. Boet Bostad grundades 2015 och fokuserar på prisvärda hyresbostäder i Sverige.

Senaste från Redaktionen