9 maj 2021
fredag, 30 april 2021 14:49

Restate ombildar i Bagarmossen

Skrivet av  

 

 


Under ombildningsprocessen av tomträtten Näringsministern 1 i Bagarmossen, har det pågått en infekterad debatt med motståndare till ombildning. Trots det valde hela 85 procent av hushållen att köpa sina hem med bostadsrätt

 

Bostadsrättsföreningen Näringsministern i Bagarmossen förvärvade den 28 april tomträtten till fastigheten Stockholm Näringsministern 1. Säljare var Stockholms stads allmännyttiga bostadsbolag AB Svenska Bostäder och Restate Bjurfors Isaksson Partners AB var Brf Näringsministerns ombud.

Bostadsytan uppgår till totalt 4.104 kvm fördelad på 54 lägenheter. Köpeskillingen var 175 Mkr.

Under ombildningsprocessen har det pågått en infekterad debatt med motståndare till ombildning. Trots det valde hela 85 procent av hushållen att köpa sina hem med bostadsrätt och i detta inleda en ny bostadskarriär inom ägt boende.

– Som branschledande får vi ofrånkomligen ses som part i målet, men på det sätt vilket detta resurssätter dessa hushåll och därmed närområdet som helhet är direkt häftigt. Det säger Jan Bjurfors, medgrundare av Restate.

– Brf Näringsministern var dessutom banbrytande genom att vara den första bostadsrättsföreningen att hålla köpstämma via digital plattform i december 2020, säger Nina Almqvist Feodoroff på Restate.