21 juni 2021
torsdag, 29 april 2021 10:43

Genetor flyttar till Peabs The Corner i Hyllie

Skrivet av  

 

 


Co-workingaktören Genetor kommer att flytta in på 830 kvm på delar av gatuplan samt delar av plan 1 i det totalt 7.000 kvm stora kontorshuset med centralt läge på Hyllie som Peab nu bygger. Illustration: Wingårdhs Arkitekter

Inom kort sätts spaden i marken för Peab Fastighetsutvecklings senaste tillskott på Hyllies kontorsmarknad. Nu står det klart att Genetor blir den första hyresgästen att skriva hyreskontrakt i huset.

Co-workingaktören Genetor kommer att flytta in på 830 kvm på delar av gatuplan samt delar av plan 1 i det totalt 7.000 kvm stora kontorshuset med centralt läge på Hyllie.

– Att knyta en stark aktör som Genetor till huset i det här tidiga skedet känns väldigt roligt. Tillsammans kommer vi att ge våra hyresgäster bästa förutsättningar att lyckas, då Genetor erbjuder en bred variation av tjänster. Vi kommer även att sätta en prägel på atmosfären och skapa ett levande hus, säger Camilla Ahlgren, marknads och -uthyrningschef för Peab Fastighetsutveckling Syd.

Genetor har idag verksamhet på Elverket i Helsingborg, innan sommaren öppnar företaget på Helsingborg C och till hösten öppnar företaget sin första enhet på Centralplan i Malmö.

– Till hösten tar vi steget från Helsingborg och öppnar även vid Malmö Central. Att ha två etableringar i Malmö känns givet och Hyllie är det självklara valet för den andra etableringen. Att valet föll på The Corner avgjordes bland annat av husets centrala och tillgängliga läge, den tilltalande arkitekturen och möjligheten att få vara delaktiga och påverka utformningen tillsammans med Peab säger Fredrik Sköld, ägare av Genetor Coworking.

Genetor beräknas flytta in i samband med att The Corner färdigställs i mars 2023.

– Peab är en stark fastighetsutvecklare på Hyllie, både när det gäller kommersiella fastigheter och bostäder. The Corners läge och arkitektur tilltalar många och det finns ett stort intresse för projektet. Att vi nu tillsammans med Genetor tar nästa steg, känns otroligt spännande. Vi kommer inte bara skapa ett levande hus utan även bidra till ett levande Hyllie, då gatuplanet kommer att fyllas med aktörer som gör huset till en given mötesplats, avslutar Camilla Ahlgren.