18 april 2024
onsdag, 28 april 2021 13:25

JM säljer två hyresrättsfastigheter

Skrivet av 



 

 

 


Fastigheten i projektet Havreflingan (Järfälla Jakobsberg 2:2853), som JM säljer till SPP, kommer att färdigställas under det fjärde kvartalet 2021.

 

 

 

 


Det sålda projektet Manegen (Täby Månstenen 4) är nu färdigställd.

 

 

 

 

JM har tecknat avtal med SPP Fastigheter AB om försäljning av två hyresrättsfastigheter. Affären uppgår till cirka 1.300 Mkr med ett resultat om cirka 390 Mkr.

Fastigheterna som avyttras är fastigheten i det färdigställda projektet Manegen (Täby Månstenen 4) och fastigheten i projektet Havreflingan (Järfälla Jakobsberg 2:2853) som kommer att färdigställas under det fjärde kvartalet 2021. Båda fastigheterna har ingått i större utvecklingsområden där JM genomför bostadsprojekt – Täby Park i Täby och Söderdalen i Järfälla. Totalt avyttras 320 bostäder.
JLL har varit rådgivare till JM i transaktionen.

 

För Manegen (Täby Månstenen 4) kommer ett resultat om cirka 160 Mkr att redovisas inom affärssegment JM Fastighetsutveckling i samband med frånträde under det andra kvartalet 2021. Full betalning kommer att ske vid tillträdet vilket genererar ett positivt kassaflöde om cirka 550 mkr under det andra kvartalet 2021.

För Havreflingan (Järfälla Jakobsberg 2:2853) kommer ett resultat om cirka 230 Mkr att redovisas inom affärssegment JM Fastighetsutveckling i samband med frånträde under det fjärde kvartalet 2021. Full betalning kommer att ske vid tillträdet vilket genererar ett positivt kassaflöde om cirka 765 Mkr under det fjärde kvartalet 2021.

Manegen har möjliggjort högre takt i bostadsutvecklingen med parallellt genomförda projekt i olika upplåtelseformer i Täby Park och snabbare värderealisering i en god marknad för hyresrättsfastigheter. Havreflingan har framgångsrikt omarbetats från bostadsrättsprojekt till hyresrättsprojekt i syfte att tillvarata de förbättrade marknadsförutsättningarna för utveckling av hyresrättsbostäder.

– Det är glädjande att marknaden fortsätter utvecklas positivt och att efterfrågan är stor för våra nyproducerade hyresrättsfastigheter. Det ger oss möjlighet att avyttra färdigutvecklade fastigheter på egen mark, vilket kompletterar vårt långsiktiga ägande av tomträtter i det samägda bolag som bildades under slutet av förra året. Målsättningen att öka volymerna inom hyresrättssegmentet kvarstår och dessa avyttringar skapar förutsättningar för att investera i nya projekt, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef för JM Fastighetsutveckling.