Skriv ut denna sida
tisdag, 27 april 2021 18:28

Novi hyr ut 3.500 kvm till Spendrups

Skrivet av  

 

 


Grönstedtska palatset, även kallad Vinlagret, på St Eriksgatan 119 (kv Städet 9), som mellan åren 1923-1967 var Vin & Spritcentralens huvudlager. Fastigheten uppfördes 1923 för den nybildade Vin- & Spritcentralen efter arkitekt Cyrillus Johanssons ritningar.

 

 


En arbetare som fyller vinflaskor i Vinlagret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi Real Estate har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvm med Spendrups Bryggeri. Spendrups flyttar därmed sitt huvudkontor till det så kallade Grönstedtska palatset på St Eriksgatan 119 (kv Städet 9) som mellan åren 1923-1967 var Vin & Spritcentralens huvudlager.

Spendrups kommer att hyra delar av två våningsplan i fastigheten. Lokalerna kommer att genomgå en totalrenovering och anpassas till moderna kontorslokaler skräddarsydda efter Spendrups nya lokalbehov. Inflyttning planeras till sommaren 2022.


– Efter en omfattande sökprocess och noggrann utvärdering föll valet till slut på St Eriksgatan 119. Huset har en helt unik identitet och historia som matchar Spendrups och rätt förutsättningar för att tillsammans med Novi skapa en dynamisk och attraktiv arbetsplats där man vill jobba och vara. Läget i den framväxande stadsdelen Hagastaden känns helt rätt och vi ser redan fram emot att få välkomna in medarbetare, kunder och partners till vårt nya huvudkontor nästa sommar, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups Bryggeri.

I delar av fastigheten pågår ett utvecklingsprojekt där tidigare hotellytor konverteras till flera attraktiva och moderna kontorslokaler. I takt med Hagastadens utveckling finns ett allt större intresse för området och för fastigheten och med konverteringsprojektet vill man möta den stadsutveckling som sker i närområdet.

– Det är fantastiskt att Spendrups flyttar till före detta Vin & Spritlagret med tanke på den historia som fastigheten har. Det har länge varit en plats där måltidsdryck varit i fokus och det är kul att få återskapa det tillsammans med Spendrups. Ett gediget arbete från teamet kring fastigheten har gjort det möjligt att möta Spendrups nya lokalbehov och skapa denna unika lokallösning för dem. Det ska bli spännande att se denna skräddarsydda lokal växa fram!, säger Alexander Johansson, uthyrare för Novi Real Estate.


Senaste från Redaktionen