21 juni 2021
tisdag, 27 april 2021 15:50

Uni3 by Geely bygger hotell på Lindholmen

Skrivet av  

 

 


Med vattnet som närmsta granne, Göteborgs innerstad byggs nu Geelys nya hotell på campus “Uni3 by Geely” på Lindholmen. Hotellet, som ska öppna hösten 2022, får 254 rum, varav 23 är longstay.
På en pressträff på Lindholmen presenterades Nordic Choice Hotels som operatör för ett nytt hotell som byggs på Geelys nya campus “Uni3 by Geely” i Göteborg. Hotellet som öppnar hösten 2022 blir en ny internationell mötesplats i hjärtat av det Göteborgska innovationsklustret på Lindholmen.

Med vattnet som närmsta granne, Göteborgs innerstad som utsikt och med kreativiteten som läget i ett innovationscenter innebär byggs nu ett helt nytt hotell på Geelys campus på Lindholmen i Göteborg. Hotellet som beräknas öppna hösten 2022 kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger, två barer, konferensytor och avdelning för wellness.

– Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, säger Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotels.

Hotellfastigheten om 12.745 kvm är redan under uppförande och hotellet beräknas öppna hösten 2022. Fastighetsägare är Geely.

– Lindholmen och Göteborg är oerhört viktigt för oss och därför vill vi ha en stark hotelloperatör som kan marknaden och som genom åren bevisat att man framgångsrikt kan bedriva en uppskattad verksamhet som lyfter området och skapar populära mötesplatser. Uni3 by Geely kommer att fortsätta att utvecklas de kommande åren och campuset kommer år för år bli en allt viktigare plats för innovation än vad vi ens kan föreställa oss idag. Ska vi lyckas med det så behöver vi göra platsen attraktiv för entreprenörer från hela världen. I det arbetet blir hotellet oerhört viktigt, säger Gang Wei, vd för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

Ambitionerna för hotellet är stora och inte minst märks det i planerna för hotellets restaurangverksamhet.

- Fastighetsägaren var väldigt tydliga med att de sökte en hotelloperatör som skulle ha kunskapen och kraften att etablera en restaurangverksamhet i huset som skulle hålla internationellt hög nivå. Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska á la carte restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Petter Stordalen.

Fakta
Antal rum: 254 varav 23 är longstay. Restauranger: 2 varav en med takterrass. Barer: 2-3 inkl bar i Restaurang plan 10 och terassen. Gym/relax: Wellnessavdelning. Konferensavdelning: 7 rum för totalt 230 personer. Arkitekt: Arkitektbyrån Design AB, Göteborg. Inredningsarkitekt: Mod arkitekter, Stockholm. Rådgivningsbyrå Geely: Annordia Hospitality Consulting. Öppning: hösten 2022.