19 april 2024
fredag, 23 april 2021 16:32

Besqab köper byggrätter i Fullerö, Uppsala

Skrivet av 



 

 

 


Besqab köper cirka 40 byggrätter för småhus i Fullerö hage, cirka 1,5 mil norr om Uppsala. Säljare är Mecon Bostad.








Besqab har i en bolagsaffär förvärvat cirka 40 byggrätter för småhus i Fullerö hage, cirka 1,5 mil norr om Uppsala. Säljare är Mecon Bostad. Detaljplanen har vunnit laga kraft och Besqab tillträder marken under andra kvartalet 2021.

Fullerö Hage ligger strax norr om Uppsala och har utvecklats till ett helt nytt bostadsområde med varierad bebyggelse i en attraktiv naturmiljö för främst barnfamiljer. Området inbjuder till friluftsliv med stort utbud av sport och kultur där även skola, sporthall, restauranger och service planeras. Kommunikationsmöjligheter med buss och tåg finns och cykelbanor till både Storvreta och till Uppsala.

– Efterfrågan på småhus är stor och då är det extra roligt att vara en del av utvecklingen av Fullerö hage, säger Carola Lavén,  vd för Besqab. På den här natursköna platsen finns stora möjligheter att utveckla en attraktiv boendemiljö för barnfamiljer som underlättar en hållbar och hälsosam livsstil.

– Området är planlagt och till viss del redan utbyggt, säger Lotta Niland, chef för projektutveckling Bostad på Besqab. Nu börjar vårt arbete att tillsammans med våra arkitekter utveckla detta trivsamma bostadsområde med ytterligare småhus.