Skriv ut denna sida
torsdag, 22 april 2021 16:12

700 nya bostäder i Bunkeflostrand och Limhamn

Skrivet av  

 

 


Ett annat bygglov som klubbades gäller området runt Cementen i Limhamn där nya kvarter växer fram. I hörnet av Packhusgatan och Rosengrens gata ska det byggas 113 bostäder fördelat på två hus, varav sju stadsradhus.


Under torsdagen den 22 april 2021 fattades beslut som innebär fler bostäder i områden i Malmö där efterfrågan är stor. Stadsbyggnadsnämnden sa ja till två bygglov och en detaljplan som tillsammans ska ge över 700 nya bostäder.

Bunkeflostrand
är ett av tre områden i Malmö där befolkningen ökar mest. Det gör att efterfrågan på bostäder, service och möjligheter till rekreation är stor. Här planeras det därför för ett helt nytt bostadsområde runt Gottorps gård som med beslutet om att godkänna detaljplanen nu är ett steg närmare förverkligande. Fullt utbyggt handlar det om ett tillskott på sammanlagt 550 bostäder fördelat på 240 småhus och 310 lägenheter, men också vårdcentral, förskola, naturområde och ett flertal mindre parker.

Stadsbyggnadsnämnden godkände även ett bygglov för 40 enbostadshus i form av radhus, kedjehus och friliggande villor i östra Bunkeflostrand. Kedjehusen och radhusen får två våningar medan de friliggande villorna uppförs i ett våningsplan. Centralt i bostadsområdet ska det finnas en gemensam grönyta med bland annat växthus, miljöhus och möjligheter att umgås.

Ett annat bygglov som klubbades gäller området runt Cementen i Limhamn där nya kvarter växer fram. I hörnet av Packhusgatan och Rosengrens gata ska det byggas 113 bostäder fördelat på två hus, varav sju stadsradhus. Husen ska spegla områdets karaktär och den industri som tidigare fanns på platsen där cement, glas och tegel stod i centrum. De uppförs därför i tegel i färgerna röd, gul, beige och mörkbrun. Utemiljön blir en stor sammanhängande gård med sittplatser, lekytor och ytor för plantering.

– I Malmö ska det finnas plats för alla, i alla livets faser. Med planerna för Bunkeflostrand och Limhamn skapas nya, småskaliga områden med villor och radhus som kan ge barnfamiljer den typ av boende som många längtar efter, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Det är viktigt att vi från staden kan se till att alla som vill bo i Malmö också hittar ett boende som passar just ens egen situation. Därför har vi som mål att bygga fler radhus och villor under mandatperioden, och dessa tre projektet skapar verkligen attraktiva och gröna boendemiljöer för barnfamiljer och andra, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.
Senaste från Redaktionen