Skriv ut denna sida
torsdag, 22 april 2021 14:56

Sven-Olof Johansson, ny ägare i Oscar Properties

Skrivet av 

 

 

 


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.


Oscar Properties Holding, med fokus på fastighetsförvaltning och projektutveckling, har tecknat avtal om att förvärva fem fastigheter i Skåne av Sven-Olof Johanssons bolag Compactor fastigheter AB. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde på totalt 110 Mkr och transaktionen finansieras genom en apportemission av aktier om 55 Mkr. Efter affären kommer Sven-Olof Johansson, via bolag, äga cirka 5 procent i Oscar Properties.

Fastigheterna är belägna i Lund, Ängelholm och Bjuv och bland hyresgästerna finns Coop och ICA. Genomsnittlig avtalslängd för fastigheterna är motsvarande 4,1 år och den totala uthyrbara arean uppgår till 6.900 kvm. Tillträde sker under tredje kvartalet 2021.

– Vi är mycket glada över få möjligheten att förvärva dessa fem attraktiva fastigheter och samtidigt välkomna Sven-Olof Johansson som ny ägare i bolaget. Denna affär visar styrkan i bolagets nya inriktning där vi kompletterar vår befintliga utvecklingsaffär med ett förvaltningsbestånd, en inriktning som över tid skapar en stark plattform för att fortsätta generera stabila kassaflöden, kommenterar Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.


Senaste från Redaktionen