Skriv ut denna sida
torsdag, 22 april 2021 11:27

Logicenters bygger för Dagab i Landskrona

Skrivet av 

 

 

 


Logicenters och Dagabs nya anläggning i Landskrona, omfattande 37.500 kvm, beräknas stå klar i slutet av 2022.
.


Logicenters och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab utökar nu sitt samarbete. Parterna har tecknat ett avtal som avser utveckling samt uthyrning av en logistikanläggning i Landskrona i Skåne. Den 37.500 kvm stora anläggningen beräknas stå redo för Dagab att flytta in i slutet av 2022.

Logicenters fortsätter att utöka sin närvaro i Öresundsregionen. Nu har logistikfastighetsaktören förvärvat en tomt om 96.000 kvm väster om trafikplats Landskrona Södra. Säljare är Landskrona stad. Samtidigt har  Logicenter även tecknat ett avtal med Dagab, Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag, som avser utveckling samt uthyrning av en 37.500 kvm stor logistikanläggning som ska uppföras på den förvärvade tomten. Anläggningen blir Dagabs nya rikslager för frukt och grönt och beräknas stå redo för inflyttning under Q4 2022. Anläggningen blir den andra som Logicenters utvecklar åt Dagab. Den första är en anläggning i Bålsta, om drygt 100.000 kvm, som nu är under utveckling.

Den nya anläggningen Örja 1:23, ligger i ett område  som är en väletablerad logistisk knytpunkt i södra Sverige med närhet till bland annat motorvägarna E6 och E20. Detta blir Logicenters tredje investering på kort tid i Landskrona där Logicenter idag har hyresgäster som Sunclass Airlines ApS, Nagel-Group och NA-KD. I och med utvecklingen av Dagabs nya lager kommer Logicenters att äga nästan 85.000 kvm logistikyta i Landskrona.

– Logistik är och kommer fortsatt vara en viktig pusselbit i morgondagens samhälle. Som logistikutvecklare vill vi därför alltid erbjuda våra hyresgäster moderna och hållbara logistikanläggningar på de bästa och mest strategiska platserna. Därför är jag oerhört glad att återigen samarbeta med både Dagab och Landskrona stad, två aktörer som vi redan har mycket goda relationer med, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

I linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsstrategi ska anläggningen utvecklas med hållbarhet i fokus. Förutom möjligheten att installera solceller på taket kommer fastigheten även att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good.

– Jag vill tacka Logicenters för ännu ett gott samarbete. Det är ett fantastiskt fint samarbete som ligger bakom det pågående bygget av vårt nya logistikcenter i Bålsta – vilket även var en bidragande orsak till att vi valde att återigen kroka arm med Logicenters. Vår satsning i Landskrona är ytterligare ett steg i Dagabs långsiktiga strategi att utveckla hela varuflödet inom Axfoodkoncernen, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab.

– Vi välkomnar Dagab och deras anställda till Landskrona. Sedan 2010 har närmare 3.000 nya jobb skapats i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna då det bidrar till ökad sysselsättning, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.Senaste från Redaktionen