Skriv ut denna sida
torsdag, 22 april 2021 09:51

Björn Ulveus säljer aktier i ALM Equity

Skrivet av 

 

 

 


Björn Ulvaeus säljer aktier för 625 Mkr eftersom han ”skyfflar just nu ner pengar i svarta hål i “live Entertainment”-industrin på grund av pandemin”.


Aeternum Capital, ODIN Fonder och Alcur Fonder har tillsammans med en liten grupp av family offices samt privata investerare förvärvat aktier till ett värde av cirka 625 Mkr i ALM Equity. Säljare av posten är Björn Ulveus genom sitt bolag Kopparnäset AB som efter transaktionen kommer kvarstå som långsiktig ägare med en aktiepost om 200.000 aktier, motsvarande cirka 1,8 procent röstandelar.

– Vi som är verksamma i “live Entertainment”-industrin skyfflar just nu ner pengar i svarta hål på grund av pandemin. Jag är extremt involverad i nöjesbranschen både i Sverige och utomlands och jag har en orubblig tro på att vi ska komma i gång igen.  De här pengarna ska användas till att hålla ut, släcka bränder och till investeringar i anläggningar och projekt. Mitt förtroende för Joakim Alm och ALM Equity är orubbat, vilket visas av att jag ligger kvar med en stor aktiepost, säger Björn Ulvaeus.

Vegard Søraunet, som är Investment Director i det nystartade Aeternum Capital, finansierat av Fredriksen familjens stiftelser, är väldigt positiv till den resa som Joakim Alm och Alm Equity har gjort de senaste 15 åren.

Vegard Søraunet säger:
– Vi ser också positivt på de fortsatta möjligheterna på marknaden för mindre lägenheter både i Stockholm och andra större städer på lång sikt. Vi ser stora dolda värden i Alm Equity och vill vara den långsiktiga aktiva ägaren som stöder företaget på vägen framåt. Vi är positiva till de synliga värdena i Alm Equity, som började med börsnoteringen av Svenska Nyttobostäder, och vi tror att många har missat detta företag på Stockholmsbörsen. ODIN fokuserar på långsiktiga investeringar i högkvalitativa bolag med en stark bolagskultur. Utifrån ODIN-modellen så är det tydligt att ALM Equity har haft en stark historisk prestation. Den nuvarande positionen och kreativiteten som kontinuerligt utvecklar bolaget skapar goda förutsättningar för framtida värdeskapande. En väldigt disciplinerad kapitalallokering och en fantastisk entreprenör i Joakim Alm är något vi gärna är med och stöttar på lång sikt. Vi är därför mycket glada över att få möjligheten att ta del av det framtida värdeskapandet genom våra investeringar via ODIN Fastighet och ODIN Small Cap.

Senaste från Redaktionen