5 augusti 2021
onsdag, 21 april 2021 09:56

Riksbyggens försäljning ökade med 30 procent

Skrivet av 

 

 

 


Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef affärsområde Bostad på Riksbyggen.Under första kvartalet ökade Riksbyggen försäljningen av bostäder med 30 procent jämfört med samma period förra året. Det stora intresset för nya bostäder är inte bara ett storstadsfenomen utan finns även på många mindre orter runt om i landet. Under första kvartalet sålde Riksbyggen 425 bostäder, en ökning med 30 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggen bygger över hela landet med projekt från Malmö i söder till Kiruna i norr.

– Riksbyggens målsättning är en fortsatt hög produktionstakt av nya bostadsrätter och vi ställer inte in utan vi ställer om. Därför har Riksbyggen privata visningar i ett stort antal bostadsprojekt över hela landet. Vi visar projekt i olika faser, från planerade projekt till inflyttningsklara lägenheter, vi har ett drömboende för alla, säger Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef affärsområde Bostad.

I år har Riksbyggen säljstartat många populära projekt. Några exempel är Brf Petunia i Mölndal, Brf Korseberga fjärd i Vänersborg, Brf Fredriks Udde i Kalmar, Brf Slottshamnen i Malmö, par- och kedjehus på Södra Sommarro i Karlstad och Brf Dunungen i Göteborg.

Även i norra Sverige är efterfrågan på bostäder stor.

– Både i Skellefteå, i Kiruna och i Gällivare är det flera projekt som i princip sålt slut under första kvartalet i år. Bara någon enstaka visningslägenhet finns kvar, säger Tobias Dysenius.

Riksbyggen följer myndigheternas rekommendationer för att förhindra vidare smittspridning av coronaviruset (och covid-19) och Riksbyggens medarbetare är helt symptomfria när de träffar kunder vid visningar och i andra kundmöten. Riksbyggen arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för både dig som kund och våra medarbetare.