22 juni 2021
måndag, 19 april 2021 15:04

Nordic Choice öppnar sitt första hotell i Uppsala

Skrivet av 

 

 

 


Den 4 maj 2021 tar nya Clarion Collection Hotel Uppsala emot de första gästerna.

Hotellkedjan Clarion Collection öppnar den 4 maj 2021 sitt första hotell i Uppsala. Konceptet har blivit mycket populärt då det förutom härlig familjär atmosfär också utöver frukost bjuder gästerna på fika och kvällsmat vilket blir någonting unikt på hotellmarknaden i Uppsala.

Nordic Choice Hotels utökar sitt samarbete med Winn Hotel Group. Genom ett franchiseavtal mellan de båda företagen så kommer från och med den 4 maj hotellgruppens existerande hotell på Storgatan 30 i centrala Uppsala omvandlas till ett Clarion Collection och därmed omfattas av Nordic Choice Hotels portfölj av hotell runt om i Norden.

– Äntligen måndag och äntligen dags att berätta att Uppsala får tillökning. Jag har varit många gånger i Uppsala och alltid tänkt att det finns plats för ytterligare Nordic Choice Hotels i stan. Tack vare ett väldigt bra samarbete med Winn Hotel Group så kan vi nu erbjuda våra hotellgäster ytterligare en hotellpärla på bästa läge i stan, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Med 95 hotellrum, 5 konferenslokaler, restaurang och lobbybar samt relax med bastu så kommer hotellet bli ett populärt tillskott i Clarion Collection.

– Det här kommer bli Uppsalas charmigaste hotell med boutiquekänsla som vi nu ger en ny nordisk identitet. Det känns spännande att få tillföra ett hotellkoncept som saknas i Uppsala. Vi knyter med detta ännu starkare band med Nordic Choice Hotels då detta blir vårt femte hotell som franchisetagare, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Hotellet i Uppsala blir det växande Clarion Collections 83:e i Norden och blir en del av en hotellportölj som omfattar några av Sveriges absolut populäraste hotell som t ex Victoria i Jönköping, Packhuset i Kalmar, Drott i Karlstad och Borgen i Örebro. Särskilt affärsresenärer som tillbringar mycket tid på hotell uppskattar den familjära känslan på hotellet och att gästerna bjuds på fika och kvällsmat.

För hotellet och restaurangen innebär förändringen en ny kostym där målet är att erbjuda en upplevelse som överträffar gästernas förväntan och detta i en spännande och avslappnad miljö, centralt i Uppsala.

– Vi inspireras av dansken och “hyggefierar” restaurang och lobby och boostar vårt redan fantastiska service crew med både nyheter och omättad energi, säger Jill Ekström Stjernqvist, tillförordnad Operational Manager på Clarion Collection Uppsala.

Fakta Clarion Collection Uppsala
Hotellrum: 95 st (inklusive familjerum och hundrum). Konferens: 5 konferensrum och en festvåning.
Restaurang. Lobbybar. Gym och relax med bastu. Adress: Storgatan 30, Uppsala.