Skriv ut denna sida
måndag, 19 april 2021 11:23

SLP bygger logistik för Scan Global i Helsingborg

Skrivet av 

 

 

 


Från vänster: Hans Möller, Scan Global Logistics och Nicklas Schmidt, SLP.

SLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt när SLP tecknar avtal om att förvärva ett drygt 17.000 kvm stort markområde från Helsingborgs stad. Markområdet är beläget på Ättekulla och inom området kommer SLP att uppföra en logistikfastighet med en uthyrningsbar yta om cirka 7.000 kvm.

Hyresgäst till hela fastigheten blir Scan Global Logistics, som är en ledande aktör på den nordiska marknaden inom transport och logistik.

– Vår kontakt med SLP har varit mycket bra redan från start, och hela tiden med inställningen ”vi gör det tillsammans!”. Detta överensstämmer också med kärnan i vårt egna DNA med stort fokus på entreprenörskap där vi sätter kunden i centrum för att hitta rätt lösning. Med vår nya och anpassade logistikfastighet kan vi fortsätt utveckla vårt erbjudande inom lager och logistik, säger Hans Möller, vd för Scan Global Logistics AB.

Scan Global Logistics tillträder fastigheten under början av 2022 och bolaget har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med SLP.

– Vi är glada över att kunna presentera ytterligare ett nybyggnadsprojekt! Att vi kan kombinera dessa typer av affärer och det löpande förädlingsarbetet med vår befintliga portfölj gör oss ännu mer kompletta och hållbara över tid” säger Peter Strand, vd för SLP.


SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 473.000 kvm.


Senaste från Redaktionen