22 juni 2021
fredag, 16 april 2021 16:05

ByggPartner bygger vårdboende i Gagnef

Skrivet av 

 

 

 


Det nya vård- och omsorgsboendet för äldre kommer byggas i Högsveden i Dalarna och får 60 platser. Entreprenadsumman är 168 Mkr.

Det nya vård- och omsorgsboendet för äldre i Mockfjärd kommer att uppföras av ByggPartner tillsammans med Gagnefs kommun i Dalarna via ett partneringprojekt. Det står klart efter att parterna nu tecknat kontrakt för fas 2.

Boendet kommer att byggas i Högsveden och får 60 platser, inklusive tillagningskök. Stommen byggs i massivträ i två våningar plus fläktrum och utgörs av en central del med gemensamhetsutrymmen och från denna tre utstickande boendedelar.

– Huset får formen av en högaffel, vilket både skapar intressanta kopplingar till landsbygden och ger en spännade arkitektur, säger Johan Karlsson, entreprenadchef på ByggPartner.

Entreprenadsumman är 168 Mkr och går in i ByggPartners orderbok för Q2 2021.

ByggPartner är ett renodlat byggföretag som verkar i Dalarna, Gästrikland, Mälardalen och Stockholm. ByggPartner har cirka 460 medarbetare. År 2020 omsatte bolaget cirka 1,9 Mdr kr med en rörelsemarginal om 3,7 procent. ByggPartner är noterat på Nasdaq First North Premier.