19 april 2024
torsdag, 15 april 2021 14:24

NCC bygger hall för exklusiva bilar i Helsingborg

Skrivet av 

 

 

 


NCC bygger en 22 meter hög anläggningen för PlatinumCars vid norra infarten till Helsingborg. Nybygget omfattar en exklusiv bilhall i tre plan med exponeringsytor för 100 bilar, verkstad, lokaler för rekonditionering, foliering och tvätt samt kontor och mötesytor med hotellkänsla, totalt 7.400 kvm. Rendering: TEA










NCC ska på uppdrag av PlatinumCars bygga en bilhall för exklusiva bilar i Helsingborg. NCC har tidigare byggt en liknande anläggning i Norrköping åt samma kund.

– Vår försäljning ökar stadigt varje år och för att kunna erbjuda våra kunder i Öresundsregionen närhet och bättre service expanderar vi med ytterligare en bilhall. Samverkan med NCC fungerade väldigt bra vid byggnationen av vår anläggning i Norrköping, så jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet i Helsingborg, säger Sigge Bilajbegovic, vd för PlatinumCars.

Den 22 meter höga anläggningen blir ett spektakulärt blickfång vid norra infarten till Helsingborg. NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en exklusiv bilhall i tre plan med exponeringsytor för 100 bilar, verkstad, lokaler för rekonditionering, foliering och tvätt samt kontor och mötesytor med hotellkänsla, totalt 7.400 kvm. Projekteringsarbete påbörjas omgående och byggstart beräknas bli hösten 2021.

För sju år sedan byggde NCC PlatinumCars första bilhall i Norrköping och några år senare byggde NCC till den så att den därefter blev en av Europas största sportbilscenter
. Bilhallen i Helsingborg planeras att bli i motsvarande storlek inom några år.

– När PlatinumCars nu expanderar sin verksamhet till Öresundsregionen är det roligt att NCC får förtroendet att för tredje gången vara med i företagets framtidssatsning. Bilhallen har många speciella lösningar, bland annat hög takhöjd och stora spännvidder, där NCC:s bredd och erfarenhet av komplexa projekt kommer väl till pass, säger David Fritzson-Bratt, affärschef för NCC Building Sweden.

Uppdraget är en totalentreprenad och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.