9 maj 2021
onsdag, 14 april 2021 10:03

Scandic rekryterar ny HR-chef till koncernledningen

Skrivet av 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Fredrik Wetterlundh (bilden) innebär att han tillträder en tjänst som Chief Human Resources Officer för Scandic Hotels Group. Han påbörjar sin tjänst i augusti 2021 och kommer att ingå i Scandics koncernledning. Fredrik Wetterlundh ikommer närmast från en roll som global HR-chef inom fusioner och förvärv på Ericsson.

Fredrik Wetterlundh
har tidigare haft seniora HR-befattningar i ett flertal stora organisationer, bland annat på Sobi, Pfizer, Kraft Foods (numera Mondelez) och Astra Zeneca. De senaste året har han på Ericsson bland annat ansvarat för att bygga förtroende och en gemensam företagskultur under ett och samma tak i samband med organisatoriska förändringar.

– Efter ett år av pandemi, med förändringar i vår organisation som följd, är detta en viktig rekrytering. Fredrik har gedigen erfarenhet av att driva affärsnära förändringsprocesser och besitter en bred palett av att arbeta med HR-strukturer, system och värderingsarbete över flera marknader, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels.

– Scandic är känt för sin medarbetarkultur och starka varumärke och det känns mycket spännande att bli en del av teamet i höst. Besöksnäringen har drabbats hårt av pandemin och det är viktigare än någonsin att bibehålla ett starkt fokus på medarbetare, gemensamma strukturer och kompetensutveckling, något som jag har stor erfarenhet av, säger Fredrik Wetterlundh.