Skriv ut denna sida
måndag, 12 april 2021 15:49

Catena hyr ut till Liseberg AB, nära Landvetter

Skrivet av 

 

 

 


Sedan tidigare äger Catena fastigheten Björröd 1:205 som ligger strax intill den fastighet, Björröd 1:208 om 7.500 kvm, som nu förvärvas i Härryda kommun, nära Landvetter.


Catena köper fastigheten Björröd 1:208 som ligger i Härryda kommun, nära Landvetter. Den drygt 7 .500 kvm stora fastigheten är fullt uthyrd till Liseberg AB.

Förvärvet sker som ett bolagsförvärv till ett fastighetsvärde om 79 Mkr, säljare är BRA Framtid 5 AB. Tomtarealen är 17.100 kvm och fastighetens uthyrningsbara yta är drygt 7.500 kvm. Hyresgäst är Liseberg AB.


– Med förvärvet förstärks Catenas position och närvaro ytterligare i området kring Landvetter, ett område som vi ser har potential att bli ett av landets främsta logistiknav. Vidare är den aktuella fastighetens stomme byggd i trä, en lösning som vi utifrån miljö- och hållbarhetsaspekter bedömer som mycket intressant och som vi nu kommer kunna utvärdera i en driftsatt fastighet, säger Jonas Arvidsson, regionchef Göteborg på Catena.

Sedan tidigare äger Catena fastigheten Björröd 1:205 som ligger strax intill den fastighet som nu förvärvas. Catena vill också utveckla 210.000 kvm mark i området kring Landvettermotet med ambitionen att uppföra högprofilerade logistikanläggningar med höga krav på arkitektur och hållbarhet

Senaste från Redaktionen