Skriv ut denna sida
måndag, 12 april 2021 11:08

Logicenters hyr ut 7.450 kvm åt finsk apotekskedja

Skrivet av 

 

 

 


Finlands största apotekskedja, Yliopiston Apteekki, ska nu flytta in i Logicenters anläggning i Kerava,  3 mil nordost om Helsingfors.


Nu står det klart att Logicenters ingår ett hyresavtal med den finska apotekskedjan Yliopiston Apteekki i Kerava, 3 mil nordost om Helsingfors. Avtalet omfattar en logistikanläggning med en total yta på 7.450 kvm och hyresgästen väntas påbörja sin inflyttning under våren 2021.

Finlands största apotekskedja, Yliopiston Apteekki, ska nu flytta in i Logicenters anläggning i Kerava. Parterna har skrivit ett hyresavtal gällande en del av Logicenters nya anläggning på adressen Karhuntassuntie 3 i området i Kerava. Yliopiston Apteekki, som påbörjar inflyttningen under våren 2021, ska hyra en yta om totalt 7.450 kvm varav 7.200 kvm är lageryta och resterande 250 kvm är kontor. I anläggningen finns hyresgästerna Bufab Finland Oy och Dachser Finland Oy sedan tidigare och med Yliopiston Apteekkis inflyttning är nu hela fastigheten helt uthyrd.

– Vi är oerhört glada att kunna välkomna ett så pass etablerat och högt ansett bolag som Yliopiston Apteekki till deras nya anläggning i Kerava. Vårt mål är att alltid kunna tillgodose kundens specifika behov både innan och efter inflytt, vilket vi självklart har sett till att säkerställa även denna gång,  säger Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters.

Logistikanläggningen blir ett led i att stärka Logicenters portfölj på den finska marknaden. Anläggningen är en strategiskt viktig plats i regionen med närhet till både internationell flygplats och motorvägen E75.

– Vår e-handelsplattform ya.fi har vuxit kraftigt och vi är måna om att kunna erbjuda våra kunder en smidig, snabb och effektiv service. Vi genomförde en omfattande granskning av lämpliga platser och leverantörer för att möta våra behov och hållbarhetsmål. Därför är vi mycket glada över att inleda vårt samarbete med Logicenters och ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler, säger Kimmo Virtanen,  vd för Yliopiston Apteekki.

Senaste från Redaktionen