Skriv ut denna sida
måndag, 12 april 2021 09:52

Cushman & Wakefield hyr ut Vecturas Forskaren

Skrivet av 

 

 

 


Vecturas fastighet Forskaren kommer att omfatta 24.000 kvm för ett nytt innovationscenter inom life science i Hagastaden, som beräknas stå klart för inflyttning årsskiftet 2023/2024. Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor. Vectura utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Bilden illustrerar Forskarens atriumgård.


Cushman & Wakefield har vunnit det prestigefyllda uppdraget att bistå Vectura Fastigheter med uthyrningsarbetet för den ikoniska byggnaden Forskaren i Hagastaden. Projektet omfattar 24.000 kvm och beräknas stå inflyttningsklart under Q4 2023. Förutom kontor omfattar projektet co-working, utställningsytor, labb och restauranger, som utvecklas av Zengun. Se länk.

Micael Averborg
, affärsenhetschef Kommersiellt på Vectura, kommenterar:
– Tillsammans med Cushman & Wakefield ser vi fram emot att attrahera de bästa aktörerna till Forskaren som vill vara med och bidra till att Hagastaden ska vara en vetenskapsstad i världsklass.

Rikard Skoglund, Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield, säger:
– Att Vectura nu väljer att sätta spaden i marken för detta projekt är ett tydligt bevis för styrkan i Life Science sektorn samt Vecturas långsiktiga ambition att bygga för Sveriges framtid.Senaste från Redaktionen