21 juni 2021
fredag, 09 april 2021 10:02

M2 köper ägarlägenheter i Köpenhamn

Skrivet av 

 

 

 


M2 köper 99 ägarlägenheter i Köpenhamn, belägna i den exklusiva stadsdelen Frederiksstaden, inom triangeln mellan Amalienborg, Kongens Have och Kongens Nytorv.


M2 Asset Management, M2, förvärvar 99 ägarlägenheter belägna i Frederiksstaden, Köpenhamn som är en del av det ikoniska bostadsområdet ”Dronningegården”. Säljarens namn liksom köpeskillingen har inte meddelats.

Den totala uthyrbara arean uppgår till 8.200 kvm, fördelad på två intilliggande byggnader med 9 våningar samt 56 parkeringsplatser.

Fastigheten är belägen i hjärtat av Köpenhamn, i Frederiksstaden, inom triangeln mellan Amalienborg, Kongens Have och Kongens Nytorv – det mest exklusiva och attraktiva bostadsområdet i hela Köpenhamn.

Byggnaderna uppfördes mellan 1943 – 1956, designade av danska arkitekterna Kay Fisker, C.F. Møller och Svenn Eske Kristensen, i klassisk Köpenhamnsk stil med rött tegel och sadeltak. Byggnaderna är betraktade som landmärken i Köpenhamns stadsbild och de är skyddade.

M2 Asset Management representerades exklusivt av Catella Investment Management A/S, som också kommer att agera lokal operativ partner.