Skriv ut denna sida
torsdag, 08 april 2021 15:11

Hyran för 10.000 bostäder i Södertälje är klar

Skrivet av 

 

 

 


Pontus Werling är vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö sedan oktober 2019.


Årets hyresförhandlingar är klara i Södertälje. Telge Bostäder, Telge Hovsjö, Telge Fastigheter och Hyresgästföreningen har kommit överens om 2021 års hyressättning. Telges fastighetsbolag har nu kommit överens med Hyresgästföreningen om en årlig hyreshöjning med i snitt 1,45 procent. Därmed är höjningen lägre än ifjol då överenskommelsen landade på 2,05 procent.

Hyreshöjningen gäller från den 1 februari vilket betyder att hyreshöjningen kommer att uttas retroaktivt för februari, mars och april månad. Den retroaktiva delen kommer att delas på maj, juni och juli månadshyra i lika stora delar.

Enligt IPD Svenskt Fastighetsindex är hyrorna i Telgebolagen lägre än genomsnittet för jämförbara allmännyttiga bostadsbolag i länet. Telgebolagen yrkade från början en höjning med 2,9 procent för att på så sätt närma sig genomsnittet.

Hyresöverenskommelsen är tecknad mellan de tre kommunala bolagen Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter och Hyresgästföreningen i Södertälje och Nykvarn. Överenskommelsen gäller sammanlagt cirka 10.000 bostäder i Södertälje kommun.Senaste från Redaktionen