27 juli 2021
torsdag, 08 april 2021 11:41

Logicenters storsatsar i norska Vestby

Skrivet av 

 

 

 


I den norska logistikparken Vestby i Osloregionen utökar Logicenters sin närvaro kraftigt. Under förra året förvärvade Logicenter två tomter, Toveien 21 på 100.000 kvm och Stormåsan 42 på 27.500 kvm. Totalt utvecklas där för närvarande fastigheter på sammanlagt 87.500 kvm.

I logistikparken Vestby, cirka 4 mil söder om Oslo, utökar nu logistikfastighetsaktören Logicenters sin närvaro genom såväl förvärv som nyutvecklingar. Under kommande år beräknas Logicenters öka sitt fastighetsinnehav till över 140.000 kvm i området som kommer att bli en viktig framtida knytpunkt för logistik i Norge. Dessutom har Logicenter nyligen skrivit avtal med flertalet hyresgäster i parken.

I den norska logistikparken Vestby i Osloregionen utökar Logicenters sin närvaro kraftigt. Under förra året förvärvade Logicenter två tomter, Toveien 21 på 100.000 kvm och Stormåsan 42 på 27.500 kvm. Totalt utvecklas där för närvarande fastigheter på sammanlagt 87.500 kvm. Utöver detta är Logicenters även i slutskedet i utvecklingen av en 12.000  kvm stor anläggning på adressen Torvuttaket 22.

Bland Logicenters hyresgäster i Vestby återfinns bland andra Prime Cargo, Barnas Hus och HeltHjem
Nethandel AS. Den sistnämnda är ett av Norges snabbast växande företag inompaket- och e-handelsdistribution och kommer att hyra en del av Logicenters fastighet på adressen Torvuttaket 26, med inflytt i juni 2021. På Toveien 21 har man även skrivit avtal med ett internationellt transportföretag.

– Vi har en stark tilltro på att Vestby kommer vara en än viktigare knytpunkt för import, export
och e-handel i Norge framöver. Områdets omedelbara närhet till E6:an och dess transportmöjligheter samt hamnarna i Moss och Göteborg är bara några av anledningarna till att allt fler kommer vilja etablera sig här. När HeltHjem Nethandel nu flyttar in tror vi dessutom att det kommer finnas möjlighet till ökade synergier med andra e-handelsaktörer som väljer att etablera i Vestby, säger Ruben Krantz, Commercial Manager på Logicenters.

Som en av branschens främsta utvecklare och ägare av moderna logistikfastigheter har Logicenters stora ambitioner på att leda en hållbar omställning i branschen. Förutom möjligheten att installera solceller på taket har Logicenters även beslutat sig för att miljöcertifiera de nya anläggningarna i Vestby enligt BREEAM Very Good.

 

– Vi strävar efter att vara en ledande aktör i branschen när det kommer till miljö och hållbarhet. Tillsammans med NREP ser vi kontinuerligt över möjligheterna kring att jobba för ett mer hållbart byggande samtidigt som vi framtidssäkrar våra fastigheter med hjälp av förnybar energi. Det är även glädjande att se att våra hyresgäster delar våra hållbarhetsambitioner, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logicenters är för närvarande även i dialog med flertalet aktörer gällande uthyrningen av de resterande logistikytor som just nu är under utveckling.