5 augusti 2021
torsdag, 08 april 2021 09:06

Aberdeen köper två fastigheter i Kvibergstaden

Skrivet av 

 

 

 


Översiktsbild som visar var Kvibergs Esplanad och Kvibergs Boulevard i Göteborg kommer att ligga. JM har byggt i Kvibergsstaden i drygt 10 år. Foto: Diakrit

Aberdeen Standard Investments förvärvar två fastigheter i Kviberg, Göteborg för fonden Aberdeen Standard Swedish Balanced Property Fund.

Fastigheterna om totalt 2.600 kvm är nybyggda och ligger i Kvibergsstaden, ett utvecklingsområde i anslutning till Gamlestaden med mycket goda kommunikationer och en trivsam miljö som fullt utbyggt kommer rymma cirka 1.600 lägenheter.

Hyresgäster är Lidl, Fitness24Seven samt en vårdcentral. Fastigheterna tillträds den 1 april 2021. Fastigheterna är utvecklade och säljs av Dvlpmnthus AB.

– Kvibergsstaden är en snabbt växande del av Göteborg. Dessa fastigheter bidrar till att öka den lokala servicen och är en del i det som gör Kvibergsstaden attraktiv. Vi har gjort flera investeringar i Göteborg den senaste tiden och ser fram emot nya möjligheter här, säger Magnus Kenning, transaktionschef för Aberdeen Standard Investments.

– Fastigheterna är bägge uthyrda på långa avtal till hyresgäster som motsvarar våra höga krav på kvalitet vilket ger en mycket stabil avkastning till våra investerare över tid, säger Joakim Nordblad, Head of Direct Real Estate Sweden, på Aberdeen Standard Investments.

Setterwalls, EY, WSP och Newsec har varit Aberdeen Standard Investments rådgivare i affären.