5 augusti 2021
onsdag, 07 april 2021 20:44

Henrik Saxborn avgår som vd för Castellum

Skrivet av 

 

 

 


I en kommentar kan sägas att det även var överraskande när Håkan Hellström meddelande i oktober 2012, då han var 56 år, att han skulle avgå som vd för Castellum för att gå i pension år 2013. Även Henrik Saxborn är nu 56 år och han fyller 57 år i juli i år, då han ska avgå som vd.

Henrik Saxborn har meddelat styrelsen i Castellum att han beslutat att lämna sin roll som vd och koncernchef under 2021. Henrik Saxborn tillträdde rollen som verkställande direktör år 2013 och var dessförinnan vice vd på Castellum sedan år 2006. Styrelsen inleder nu, i samråd med Henrik Saxborn, en process för att tillsätta en ny vd och koncernchef.

– Jag vill från styrelsens sida tacka Henrik Saxborn för hans tid som koncernchef och positiva bidrag till bolagets utveckling och tillväxt. Castellum står väl rustat inför framtiden och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med styrelse och ledning, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande för Castellum AB.

– Castellum är ett fantastiskt företag, idag ett av de starkaste fastighetsbolagen i Norden med framskjuten position inom teknikutveckling och hållbarhet. Det har varit ett privilegium att få skapa allt detta tillsammans med alla engagerade och härliga kollegor, säger Henrik Saxborn.

Henrik Saxborn kommer att fortsätta i sin nuvarande roll i sex månader eller till dess att en ersättare tillträder, och därmed bidra till en smidig övergång.

I en kommentar kan sägas att det även var överraskande när Håkan Hellström meddelande i oktober 2012, då han var 56 år, att han skulle avgå som vd för Castellum för att gå i pension under år 2013. Även Henrik Saxborn är nu 56 år och han fyller 57 år i juli i år. Möjligen var det så att Henrik Saxborn och Castellums förra styrelseordförande Charlotte Strömberg hade ett bättre samarbete än vad Henrik Saxborn och Castellums nye ordförande Rutger Arnhult har. SF