21 juni 2021
tisdag, 06 april 2021 09:25

Nordr sålde bostäder för 2,3 Mdr kr under Q 1 2021

Skrivet av 

 

 

 

Baard Schumann, koncernchef för Nordr.

Bostadsutvecklaren Nordr fortsätter sin tillväxt i Sverige och Norge. Under årets första kvartal sålde bolaget bostäder till ett värde av 2,3 Mdr kr.

Under det första kvartalet år 2021 sålde Nordr sammanlagt 387 bostäder, varav 271 såldes i Sverige och 116 i Norge. Det är en ökning från 299 under samma kvartal i fjol. Det totala försäljnigsvärdet uppgick till 2,3 Mdr kr, varav Nordrs andel uppgick till 2 Mdr kr.

– Det har varit en stark start på året för Nordr i både Sverige och Norge. Vi upplever stark efterfrågan på bostäder i alla de större städer där vi är etablerade och möter marknaden väl då vi snabbt ställde om till digitala kanaler när pandemin startade för ett år sedan, säger Nordrs koncernchef Baard Schumann.

Nordr har egna kontor och ett flertal större projekt i de växande storstadsområdena i Sverige och Norge. Parallellt med stor efterfrågan har priserna i Nordrs geografiska kärnområden fortsatt rejält uppåt även under 2021.

– Vi prioriterar att slutföra planarbetet i flera kommuner och att få igång fler bostäder så vi får en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan. Vi ser att vi har en fin portfölj med produkter i attraktiva lägen och till marknadsmässiga priser i alla våra geografier, menar Baard Schumann.

Antalet bostäder i produktion uppgick till 2.619, mot 2.160 samma kvartal för ett år sedan. Nordrs andel är 2.231 bostäder. Totalt byggstartades 206 bostäder första kvartalet 2021. Försäljningsgraden för bostäder i produktion uppgick till 82 procent.

– Förutom inflyttning och tillväxt i storstäderna noterar vi att allt fler ser nyproduktion som ett attraktivt alternativ. Fler vill helt enkelt bo lite bättre genom att byta sin gamla bostad mot något nytt, fräscht och modernt. Det gör också att vi tror på fortsatt stark marknadsutveckling för våra produkter, säger Baard Schumann.