21 juni 2021
torsdag, 01 april 2021 14:42

Fastpartner köper nyproducerad fastighet i Gävle

Skrivet av 

 

 

 


Fastigheten Alderholmen 13:2 i Gävle, omfattar 9.500 kvm, i centrala Gävle, i närhet till stationen och de attraktiva utvecklingsområden Gävle Strand och Godisfabriken. Bild: gwsk arkitekter

Fastpartner har förvärvat fastigheten Alderholmen 13:2 i Gävle för en köpeskilling om 384 Mkr efter avdrag för uppskjuten skatt. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 9.500 kvm och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 22,5 Mkr.

Fastigheten ligger i centrala Gävle i närhet till stationen och de attraktiva utvecklingsområden Gävle Strand och Godisfabriken. Fastigheten är nyproducerad och består främst av vård- och kontorsytor. Största hyresgästen är Region Gävleborg som har etablerat Gävles största vårdcentral med viss sjukhusverksamhet i fastigheten. Exempel på andra hyresgäster är Folktandvården, Coop och Rejlers. Fastpartner tillträder fastigheten den 1 april 2021.

– Fastpartner förvärvar en nyproducerad fastighet i ett starkt centralt läge i Gävle med stabila hyresgäster. Fastigheten har ett starkt långsiktigt hyresgästerbjudande och kompletterar även Fastpartners övriga bestånd i Gävle på ett mycket positivt sätt, säger Fredrik Thorgren, regionchef för Fastpartner.